Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Склав норматив – отримав ґаджет: у Львові пройшло Steel Workout Show

Цими вихідними мережа техніки та електроніки COMFY і компанія «Samsung Electronics Україна» влаштували львів'янам справжнісіньке свято здорового способу життя.

Попри негоду, Steel Workout Show зібрало кілька сотень мешканців та гостей міста, охочих позмагатися у вуличному спорті та отримати цінні ґаджети від організаторів, аби планувати і контролювати тренування.

Шоу розпочалося із показових виступів національної збірної зі street workout. Опісля – на присутніх очікували відкрите змагання, цікаві конкурси та безкоштовний майстер-клас від «гуру» воркауту в Україні Дениса Мініна. Тренер провів відкрите тренування для охочих і розповів, як правильно займатися спортом у вуличних умовах.

Мета Steel Workout Show – популяризувати здоровий спосіб життя, демонструючи наочний приклад «вуличних» спортсменів зі світовими іменами. Тож участь у змаганні міг взяти кожен охочий, незалежно від фізичного стану чи віку. Батли відбувалися в двох різних номінаціях – серед дівчат і серед хлопців.

«Ми популяризуємо спорт у будь-якому його прояві, – розповідає Денис Мінін. – До прикладу, воркаут, тобто тренування чи вуличний спорт, – це найбільш доступний та масовий вид спорту. І якщо деінде треба бути професіоналом, щоб виступати, то тут – не треба. Взяти участь може будь-який мешканець України. Люди складають норматив і виграють призи. Сьогодні цей вид спорту дуже популярний, бо він безкоштовний і доступний, адже в Україні панує фітнес-індустрія. Люди слідкують за своїм здоров’ям, і це справді круто».

Аби виграти смартфони з металевим корпусом Samsung J7, учасники повинні були якнайшвидше скласти норматив СТАН – спортивний тест активності нації. Так, чоловічий норматив охоплював підтягування (10 разів), відтискання від підлоги (15 разів), відтискання на брусах (20 разів), бурпі (10 разів) та прес (підняття ніг до перекладини 20 разів). Перемогу та новенький смартфон отримав Владислав Шаповалов, що вклався у 1,06 хв.

Натомість, жіночий норматив охоплював висіння на перекладині (15 с), відтискання від підлоги (10 разів), стільчик (30 с), бурпі (10 разів) та прес (підняття колін до плечей 15 разів). Аби здобути пальму першості, учасниці Людмилі Журавській знадобилось усього 1,44 хв.

Ще 1 подарунок від організаторів – фітнес-браслет Сharm Blue – отримала львівська студентка за найтриваліше виконання вправи «стільчик». Та родзинкою заходу став виступ 7-річної дівчинки, яка встановила у Львові новий світовий рекорд із силового підйому перевороту у своїй віковій категорії, – 80 разів. Попередній рекорд – 34 рази.

Як додають організатори, Львів – це перше місто в межах туру Україною, де довелося припинити реєстрацію завчасно через надмірну кількість охочих позмагатися. Загалом зголосилося понад 200 хлопців та дівчат.

«У Львові найбільше вразило те, що це перше місто, у якому ллє дощ із неймовірною силою, а люди не розходяться! Мешканці цього чудового міста – відкриті, позитивні, товариські. Я в захопленні! А ще Львів – це перше місто, у якому ми завчасно закрили реєстрацію, ввівши обмеження, тому що в нас ліміт часу і ми просто не встигаємо всіх оцінити», – зазначив Денис Мінін.

Steel Workout Show – це тур містами України, який, окрім Львова, цьогоріч охопив також Дніпро, Харків, Київ та Одесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ