Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Слався, параша, ОМОН і конвой!» - у Севастополі підмінили гімн Росії

Недавно в окупованому Севастополі під час офіційного заходу невідомий режисер підмінив слова державного гімну Росії. Прозвучало «Слався, Батьківщино, наша застійна, Рабських народів союз віковий. Предками дана доля запійна! Пияцтвуй, країно! Ми загнемся з тобою!»

З російським гімном останнім часом стаються вкрай неприємні інциденти. Так, під час церемонії нагородження на етапі Кубка світу зі скелелазіння в Японії, що завершився 24 квітня, головну державну мелодію нинішньої РФ переплутали з «Патріотичної піснею» Михайла Глінки. Цей твір великого композитора використовували як державний гімн Росії з 1990-го по 2001 рік, а потім замінили на мелодію гімну колишнього СРСР, допасувавши пихаті вірші дитячого поета Сергія Михалкова.

Російський скелелаз Рустам Гельманов, який посів перше місце на тих змаганнях в японському місті Казо, змушений був отримувати нагороду під музику, що не має офіційного статусу. Фактично, це образа країни переможця. Водночас стало ясно, що в Японії дуже мало знають про сучасну Росію. Путінське «царство» абсолютно не цікавить сусідів, ну, хіба що з погляду суперечку про належність південних Курильських островів.

Політкоректні японці ввічливо попросили  вибачення, коли після завершення церемонії нагородження їм вказали на помилку. А ось за підміну російського гімну на офіційному заході, що пройшов на кілька днів раніше в окупованому Севастополі, ніхто нікого не перепрошував і перепрошувати, вочевидь, не стане.

Сталося ось що. Окупаційна влада вирішила організувати «з'їзд» суспільно- експертної ради при «губернаторові» міста. За місце дійства було обрано Центр культури і мистецтв на вулиці імені російського фашиста В.І.Леніна. Захід різко перервався на самому початку, повідомив на своїй сторінці в Facebook користувач Алі Татар-заде з посиланням на місцеве видання. Причиною зриву «з'їзду» стало звучання державного гімну Росії з офіційною мелодією, але зовсім іншими словами.

Текст, що прозвучав, варто навести хоча б частково. Невідомий «редактор» наповнив гімн Російської Федерації, зокрема, такими словами (смисловий переклад):

«Росія – божевільна наша держава,

Росія – покірна наша країна.

Холопська воля, бахвальска слава –

Твоє надбання на всі часи.

Приспів:

«Слався, Батьківщино, наша застійна,

Рабських народів союз віковий.

Предками дана доля запійна!

Пияцтвуй, країно! Ми загнемся з тобою!»

І в такому дусі - всі три куплети. Не обійшлося і без нецензурних слів...

Повідомляється, що присутні в залі нові «громадяни Росії» по-різному сприйняли «відредагований» гімн. Одні дивувалися, інші зніяковіло посміхалися, треті відверто раділи. Більш гучного ляпаса ненависним окупантам, здається, важко було придумати.

Цікаво, що організатори хотіли швидко перервати крамолу, пожертвувавши навіть «патріотичної» вступною частиною. Але одразу після «гімну» РФ зазвучав гімн Севастополя і всі були змушені залишатися на своїх місцях.

Лише коли музика закінчилася, в залі зчинився неймовірний галас. Представники так званих «загонів самооборони», що виконують роль ланцюгових псів при російському режимі, кинулися в режисерську рубку. Але їх чекало фіаско: файл зі спотвореним «гімном» Росії з комп'ютера був уже вилучений, а файлова кошик - очищений. Чіткої відповіді від звукооператорів домогтися «самообороні» не вдалося. Довелося їм викликати на допомогу поліцію і ФСБ. Захід, якому марнославний «губернатор» надавав великого значення, було геть зіпсовано.

Хоча окупаційна влада намагалася зробити так, щоб інформація про інцидент не не набула розголосу, у неї нічого не вийшло. Новина про новий «гімні» Росії швидко розійшлася містом. Севастопольці відреагували неоднозначно. Далеко не всі засудили подібну підміну гімна країни на громадському заході. Багато жителів міста, яких посланці Кремля насильно зробили «росіянами», висловлювали думку, що невідомий автор або група авторів вчинили акт історичної справедливості. Адже відредагований ними текст набагато більше підходить путінському «Мордору».

Справді, тільки у «Мордорі» може практично повсюдно процвітати, як значиться в новому тексті, «обман, мордобій, злодійство». Тільки про таку територію, як путінська Росія, можна сказати: «Забута Богом погана земля».

«Слався, Батьківщино, наша похмільна! Панів і холопів союз віковий, предками дане дуло розстрільне! Слався, параша, ОМОН і конвой!» - звучало під стелею в севастопольському центрі культури і мистецтв на вулиці імені фашиста Леніна. Спасибі невідомим авторам! Їм вдалося хоча б на якийсь час гімн Росії, яку колишній кагебешник Путін і його банда перетворили в концтабір, наблизили до реальності.

Олександр Косвінцев. Фото uapress.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ