Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тренер «Галичанки»: ми налаштовані виграти Балтійську лігу

Гандболістки львівської «Галичанки» успішно дебютували у Балтійській лізі – довготривалому міжнародному гандбольному турнірі, участь у якому також беруть найсильніші команди з Білорусі, а також Литви.
wz.lviv.ua

У білоруському Гродно, де завершився перший з’їзний тур чемпіонату, «Галичанка» перемогла в усіх п’яти поєдинках і очолила турнірну таблицю. Про перший тур «Галичанки» у Балтійській лізі, а також про завдання команди у цьому турнірі в інтерв’ю Гал-інфо розповіла головний тренер команди Тетяна Штефан.

Балтійська ліга – це дуже цікаві матчі, - бере слово Тетяна Штефан. – Білоруський та литовський гандбол значно відрізняються від українського, тому грати з такими суперниками нам дуже цікаво. Литовські гандбольні команда зазвичай грають у швидкий та технічний гандбол. Дуже часто ти не знаєш чого очікувати від суперника, команди з Литви здатні дивувати. Щодо білорусок, то тут гандбол уже більше силовий, можна сказати європейський. Зважаючи на це, до будь-якого суперника пристосуватися було дуже і дуже непросто. Нашим дівчатам було дуже цікаво обігравати такі команди. Для них це великий досвід. Не хотілося б крутитися увесь час в чемпіонаті України. Балтійська ліга – це зовсім інший рівень.

Що знали про «Галичанку» ваші суперники? Чи здивувала усіх львівська команда, вигравши усі п’ять матчів?

Команда з Мінська «БНТУ-Бєлаз» переглядала наші матчі з полячками у Кубку ЄГФ. Окрім того, ми приїжджали до цього суперника на товариські матчі. Повірте, у цієї команди професійний підхід до кожного матчу. Вони знали, що «Галичанка» - непростий суперник. Щодо інших команд, то не можу сказати, чи вони вивчали «Галичанку».

«Галичанка» здобула дві дуже важкі перемоги над ГК «Гомель» (17:14) та «БНТУ-Бєлаз» (20:18). Який з цих матчів був складнішим для «Галичанки»?

Це дві команди, які борються за чемпіонство в Білорусі. Можна сказати, що за своєю силою вони рівні. Втім, сказати про те, що саме ці дві команди – головні суперники «Галичанки» у Балтійській лізі буде неправильно. Усі команди гідні. Для прикладу, команда «Городнічанки» з Гродно хоч і молода, але дуже цікава і перспективна. Повірте, що жодна перемога на першому турі не була легкою.

За регламентом змагань, до матчів плей-офф команда гратиме два тайми не по 30, а по 20 хвилин...

Зважаючи на це, одразу сказала дівчатам, що часу «розкатуватися» немає. Потрібно виходити і одразу грати на повну, оскільки 20 хвилин це не 30. Дівчата молодці, впоралися зі своїм завданням. Ігрову практику отримали усі без винятку. Важко було грати по два матчі протягом одного дня.

Зважаючи на те, що «Галичанка» виграла п’ять матчів на Балтійській лізі і зробила це майже одразу після вильоту команди з Кубку ЄГФ, чи можна сказати, що Вам вдалося знайти потрібні слова для дівчат і як слід їх налаштувати на ці матчі?

Звісно, після матчів з «Погонню» ми були дуже засмученими. Незважаючи на це, сказала дівчатам, що життя триває, потрібно працювати над своїми помилками і рухатися вперед. Усі усе прекрасно розуміли, тому на Балтійську лігу дівчата були налаштованими як слід.

Чи є завдання від президента команди Романа Федишина виграти Балтійську лігу?

Тут більше справа не у завданнях, а у тому, що такий турнір хоче виграти кожен учасник. Ми на це налаштовані, а як буде складатися для нас сам турнір, це уже інше питання. Переможе та команда, яка буде найсильнішою. Можу Вас запевнити, що усі команди більш-менш рівні між собою.

Кого б Ви могли відзначити у складі «Галичанки» за підсумками першого туру Балтійської ліги?

Організатори турніру визнали кращими у нашій команді Єлизавету Гілязетдінову та Марину Коновалову. На мою думку, цей приз заслужили усі без винятку дівчата з нашої команди.

30 вересня та 1 жовтня «Галичанка» зіграє перенесені матчі чемпіонату України проти київського «Спартака». Наскільки складно налаштовувати команду на матчі чемпіонату України, рівень якого значно поступається Балтійській лізі?

Результат будь-якого матчу не є наперед відомим. Гандбол – це спорт, а у ньому без сенсацій також не обходиться, виграти може кожен. Наступний матч у нас зі «Спартаком», а тому у тренувальному процесі готуємося саме під цю команду. А порівнювати чемпіонат України і Балтійську лігу немає жодного сенсу. Навіть якщо і є команди, які схожі між собою, у них є головні тренери, які мають свої різні тактики.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ