Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тростянецька селищна рада не дозволила будувати сміттєпереробний завод у с. Добряни

Сьогодні, 17 червня, відбулась сесія Тростянецької селищної ради, де одноголосно було вирішено не дозволити будувати сміттєпереробний комплекс твердих побутових відходів у с. Добряни Миколаївського району Львівської області. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив Андрій Кохан, староста села Добряни.
FB Зоряна Владика

За словами Андрія Кохана, сьогодні  близько 1000 людей  створили «живий ланцюг» для того, щоб висловити своє небажання на розміщення нового полігону для твердих побутових відходів та будівництва сміттєпереробного заводу в селі Добряни.

«Наша акція була мирною, ми не перекривали рух транспорту. Люди є обурені тим, що із ними ніхто не порадився і не запитав, чи хочуть вони у своєму селі сміттєпереробний завод та новий полігон», - розповів Андрій Кохан.

Також в коментарі для Гал-інфо Сергій Кіраль, народний депутат України та позаштатний радник міського голови з питань інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності розповів, що він відстоює позицію громади, адже тільки їм вирішувати, що будувати на їхній території.

«Я власне сюди і приїхав для того, щоб заспокоїти громаду, усунути усі спекуляції та маніпуляції, а також фактично спростувати заяви, які звучать від представників Львівської ОДА про  те, що вже щось погоджено (ділянка під сміттєпереробний завод та сміттєзвалище, - ред.).

У своєму виступі  я наголосив на тому, що згідно чинного законодавства. лише громада має право вирішувати, що і як робити на території, яка їй належить», - розповів Сергій Кіраль.

«Я приймаю позицію громади, адже громада є ключовою у прийнятті цього рішення. Не може держава приймати рішення за громаду. Моїм завданням було переконати людей, що без їхнього рішення та бажання тут нічого  не може робитися. Якщо громада хоче щось реалізовувати – це є їхнє право  і їхнє рішення, ніхто в них не має це рішення забирати», - додав Сергій Кіраль.

Ділянку для нового сміттєзвалища Львова знайдуть, якщо не даватимуть інформацію пресі, - Гірняк

Також під час акції пікету у с. Добряни був Тарас Чолій, депутат ЛМР.

«На мою думку, варто будувати сміттєспалювальний завод на території Грибовицького сміттєзвалища, не треба засмічувати інші села»,  - зазначив Тарас Чолій.

Нагадаємо, сьогодні мешканці Миколаївського району Львівщини утворили "Живий ланцюг Красів-Тростянець". Метою заходу є волевиявлення селян проти сміттєзвалища у селі Добряни. 

Як писало Гал-інфо, за словами заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ірини Гримак,  земельну ділянку для розміщення нового полігону для твердих побутових відходів та будівництва сміттєпереробного заводу виділять в селі Добряни.

Своєю чергою, 15 червня міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що наразі місто не має ділянки, на якій можна збудувати сміттєпереробний завод. Ділянку в Добрянах запропонувала обласна адміністрація, її вивчають фахівці. Але остаточного рішення ще немає.

Підготувала Тетяна Яценко 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ