Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тур львівських мирових

Футбольний вікенд, що завершився, для львівських вболівальників був особливо насиченим. Ті, хто люблять найпопулярнішу гру у місті Лева та поза його межами, тримали свої кулаки за львівські «Карпати», футбольний клуб «Львів», винниківський «Рух» та соснівський «Рочин». Лише стрийська «Скала» через відмову «Арсенала-Київщини» з Білої Церкви продовжити участь у другій лізі була змушена провести тренування замість офіційного матчу.

Що цікаво, усі колективи з Львівщини свої матчі звели до нічиїх. Кореспондент Гал-інфо аналізує виступ наших команд на всеукраїнській арені.

Зважаючи на зміну вектору розвитку футбольного клубу, а саме запрошення до клубу великої кількості і гравців, і тренерів-легіонерів, до «Карпат» у цьому сезоні прикута особлива увага. Особливо тоді, коли керівництво клубу озвучило амбітні завдання на сезон. У матчі з «Олександрією» «Карпати», швидше за все, втратили два очки, а не здобули одне. Перемогти могли як і одні, так і інші, проте забити бодай один гол на двох команди не спромоглися. Дуже цікаво якби склався матч, якщо б тренерський штаб «Олександрії» випустив у цьому усіх основних футболістів. У порівнянні з першим матчем з білоруським БАТЕ склад команди Володимира Шарана на матч з «Карпатами» не виглядав оптимальним. І це й не дивно, оскільки нікому не секрет, що «Олександрія» кине усі сили на те, щоб потрапити у груповий етап Ліги Європи. Для команди це буде не тільки маленький спортивний подвиг, а ще й очки для України в таблицю коефіцієнтів УЄФА і, звісно ж, дуже солідна фінансова винагорода від УЄФА.

Що цікаво, за «Карпати» у цьому матчі зіграли двоє новачків – Редван Мемешев та Фернандо Тіссоне. Перший вийшов на заміну на 61 хвилині матчу, а другий на полі провів увесь поєдинок. За свою гру новий легіонер «Карпат» отримав позитивні відгуки від журналістів.

Незважаючи на це, «Карпати» знову не перемогли і поки що ніяк не можуть вибратися з дна турнірної таблиці. В активі команди Серхіо Наварро одна перемога у шести матчах, і це зовсім не те, чого від старту «зелено-білих» очікували вболівальники. «Карпати», маючи у своєму активі 5 очок з 18 можливих, наразі посідають 10 місце в турнірній таблиці. У 7 турі Прем’єр-ліги «зелено-білі» на виїзді зіграють з «Олімпіком». Матч відбудеться у суботу, 26 серпня.

Винниківський «Рух» здобув другу поспіль нічию у першій лізі. З приходом нового головного тренера Володимира Мазяра винниківчани наразі не програють, але і не виграють. Після скандальної нічиєї вдома з «Жемчужиною» (2:2) «Рух» на виїзді зумів відібрати очки в лідера чемпіонату київського «Арсенала». Матч завершився закономірною нічиєю без забитих голів – 0:0.

Незважаючи на статус фаворита, гравці київського «Арсенала» ні в чому не переважали суперника. Моментами у матчі симпатичніше виглядали гравці «Руху», проте дивідендів з цього було мало. В загальному гра йшла до першого забитого. Хто б забивав у цьому матчі першим, отримував психологічну перевагу. Моменти, для того, щоб вирвати перемогу, були в обох команд, однак «суху» нічию і Володимир Мазяр, і Сергій Литовченко назвали закономірною.

Варто відзначити у цьому матчі вдалий дебют воротаря «Руху» Олександра Ільющенкова. Надійна гра голкіпера вселила впевненість у гру захисників команди. Склалося навіть враження, що саме його бракувало винниківчанам на старті чемпіонату.

Незважаючи на непоганий результат, у матчі проти лідера першої ліги гравцям «Руху» аж ніяк до веселощів. Очки та голи у першій лізі команді дають дуже важко, їх доводиться вигризати майже у прямому значенні цього слова. «Рух», маючи 5 очок, наразі посідає 14 місце в турнірній таблиці. І це далеко не те, на що заслуговує команда зі своїм складом та вболівальниками. Хотілося б вірити в те, що саме після нічиєї з лідером першої ліги «Рух» розпочне свій підйом з турнірної ями. Важливість домашнього матчу з «Черкаським Дніпром» (26 серпня) переоцінити складно. Суперник «Руху» також знаходиться на дні турнірної таблиці, а відтак цей матч буде більше, ніж за три очки. Обом командам дуже важливо брати максимум.

Футбольний клуб «Львів» приймав сусіда турнірної таблиці – вінницьку «Ниву». Для команда Андрія Чіха перемога дозволила б відчепити «Ниву» в турнірній таблиці, натомість вінничани в разі перемоги у Львові могли б покращити свої турнірні показники, і обходити той-таки «Львів». Незважаючи на хороший старт для «городян», а саме швидкий гол, втримати мінімальну перемогу їм не вдалося. Ще до перерви «Нива» зрівняла рахунок, а у другому таймі жодній з команд так і не вдалося поставити переможну крапку.

Після нічиєї з «Нивою» (1:1) ФК «Львів» зберіг четверте місце в турнірній таблиці другої ліги групи А. Такий результат молодих та перспективних хлопців відверто радує, а от з точністю до навпаки можна сказати про те, що кілька команд уже здулися навіть тоді, коли чемпіонат лише набирає своїх обертів. «Черкаський Дніпро-2» знявся з другої ліги, так і у ній не стартувавши, «Арсенал-Київщина» та «Тернопіль» заявили про свою неспроможність бути професіоналами по ходу сезону, а житомирське «Полісся» поки що, за повідомленнями офіційного сайту клубу, має лише тимчасові фінансові проблеми. Клуб, незважаючи на неспроможність поїхати на матч проти «Буковини», таки зможе продовжити виступи у другій лізі. У суботу, 26 серпня, ФК «Львів» на виїзді зіграє з івано-франківським «Прикарпаттям», а стрийська «Скала» - з вінницькою «Нивою».

До слова, стрияни у матчі 7 туру повинні були приймати «Арсенал-Київщину» з Білої Церкви, однак отримали лист від суперника, що той не в змозі продовжити виступити у чемпіонаті другої ліги. Команда Романа Гнатіва замість офіційного матчу провела так звану «двосторонню» гру.

Соснівський «Рочин» продовжує успішно виступати у чемпіонаті України серед аматорів. У матчі 3 туру команда Володимира Підкіпняка хоч і не змогла обіграти оржівський ОДЕК (нічия 0:0), однак зберегла перше місце в турнірній таблиці. «Рочин» у перших двох матчах чемпіонату здобув непрості перемоги над «Покуттям» з Коломиї (3:1) та на виїзді над «Минаєм» (1:0), за яку виступають чимало досвідчених і відомих футболістів, серед яких улюбленець багатьох футбольних фанів Михайло Кополовець. Соснівчани є лідерами групи 1, однак уся боротьба за найвищі місця, без сумніву, ще попереду.

Що цікаво, останній матч у Соснівці, у якому «Рочин» приймав ОДЕК з Оржева, що в Рівненській області, яскраво підтвердив високий рівень чемпіонату України серед аматорів. Він аж ніяк не поступаються теперішній другій лізі, що яскраво підтвердили деякі офіційні матчі на перших стадіях Кубка України. Якщо у наступному році об’єднають аматорську і другу лігу, від цього виграють, мабуть, усі, а в першу чергу вболівальники. Аж складно уявити наскільки цікавою буде західна зона, у якій збереться добрий десяток сильних та амбітних колективів.

У матчі 4 туру, який відбудеться у неділю, 3 вересня, «Рочин» на виїзді зіграє з чортківським «Кристалом».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото з офіційного сайту ФК "Рух"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ