Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Турнір у Зашкові підтвердить високий рівень наших ветеранів"

18 червня у селі Зашків відбудеться першість Львівщини з футзалу на відкритих майданчиках серед ветеранів пам’яті полковника ОУН Євгена Коновальця.

Змагання серед ветеранів відбудуться у двох категоріях – старші 45 та 60 років. Турнір пройде під егідою Асоціації футзалу Львівщини. Про особливості турніру, призи переможцям та багато іншого у розмові прес-службою АФЛ поділився заступник голови комітету ветеранського футзалу Львівщини Володимир Холявінський.

- Володимире, розкажіть про першість Львівщини з футзалу на відкритих майданчиках серед ветеранів. Відколи вона проводиться, скільки цього року команд братиме участь?

- Першість проводиться давно, з початку 2000-х років. Цього року змагання серед ветеранів відбудуться у двох категоріях. В рамках турніру серед ветеранів також відбудеться юнацький турнір, участь у якому візьмуть юні спортсмени 2005 року народження та молодші. Щодо ветеранських команд, то в загальному їх буде шістнадцять. Десять команд поборються за найвищі місця у категорії 45 років і старші, а шість команд розіграють головні призи турніру у категорії 60 років і старші. Якщо відверто, то мені, як організатору турніру, було непросто зібрати таку кількість команд, однак дуже приємно, що люди зацікавлені у розвитку ветеранського футзалу і йшли на зустріч. Відверто кажучи, були люди, які допомагали в організації. Також не дуже хотів, щоб у пресі було багато інформації про турнір, адже кількість бажаючих зіграти постійно збільшувалася, а це створювало для нас певні незручності, оскільки турнір ми проводимо не у два, а в один день. Впевнений, що турнір пройде на хорошому організаційному рівні і підтвердить, що ветеранський порох не промокає.

- За попередньою інформацією, у турнірі 45+ повинні були зіграти не десять, а вісім команд. 

- Так. Дві команди ми заявили після засідання виконкому АФЛ. Завдяки проректору ЛНУ ім. І. Франка Мар’янові Лозинському заявилася команда університету, а Василь Терех заявив команду «Небайдужі львів’яни». Інші команди будуть як і зі Львова, так і області. У них гратимуть чимало відомих у минулому як і футболістів, так і футзалістів.

- Чому турнір відбудеться у Зашкові?  

- Цього року першість присвячена Євгену Коновальцю, а, як відомо, саме Зашків є батьківщиною нашого героя.

- Які призи очікують на переможців?

-Цього року ми підготували цікаві призи. По два переможці у категорії «45+» та «60+» отримають можливість взяти участь у всеукраїнських змаганнях, відповідно в Умані (30 червня – 1 липня) та Одесі (3-4 вересня).

- Кого вважаєте головним фаворитом?

- Подейкують, що такою командою може бути команди з Куликова, за яку гратимуть багато футболістів, які колись захищали честь футбольних львівських «Карпат». А в загальному багато команд буде рівних між собою, тому чимало матчів буде м’яч в м’яч. Втім, усі добре розуміють, що футбол і футзал – це різні речі. У грі «5 на 5» часто трапляються сюрпризи.

- Хто буде присутнім на відкритті змагань?

- Серед почесних гостей ми очікуємо на президента федерації футзалу Львівщини Мирослава Хом’яка, а також голову федерації футболу Львівщини Ярослава Грися.

- Ваші побажання учасникам змагань.

- Бажаю, щоб ветерани на поле не лише зайшли, а й з нього вийшли. Це буде найголовніше (сміється).  

Більше про турнір у Зашкові читайте ТУТ.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ