Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові гаражний кооператив став яблуком розбрату в середовищі учасників АТО

У Львові спалахнув скандал довкола гаражно-будівельного кооперативу «Щит». На засідання депутатської комісії інженерного господарства Львівської міської ради прийшли учасники АТО і члени їх сімей з проханням не надавати гаражному кооперативу «Щит» земельної ділянки на вул. Б. Антонича.
Фото з www.segodnya.ua.

На комісії депутати мали погодити проект ухвали «Про надання гаражно-будівельному кооперативу «Щит» дозволу на виготовлення  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Б. Антонича». Як з’ясувалося між кандидатами у члени кооперативу, учасниками АТО, і головою правління гаражно-будівельного кооперативу «Щит» Анаталієм Тимчиною, який також є учасником АТО, є конфлікт.  

Люди, які прийшли на комісію, заявили, що на сьогодні в кооперативі «Щит» є внутрішні суперечки, тому вони попросили депутатів не розглядати питання відведення земельної ділянки поки АТОвці між собою не розберуться.

Своєю чергою Анатолій Тимчина заявив, що є протокол засідання і список членів кооперативу, який налічує 28 чоловік.

«Крім цього, є зареєстровані заяви тих людей, які виявили бажання бути членами цього кооперативу. До того часу поки не відбудуться збори, вони усі вважаються згідно зі статутом кандидатами в члени. Оскільки на сьогодні ми не знаємо, скільки буде гаражів, немає робочого проекту, на зборах було прийнято рішення не приймати додатково членів до гаражного кооперативу», - сказав Тимчина.

Він додав, що загалом на сьогодні в кооперативі лежить 87 заяв.

Натомість представниця обласної Спілки захисту прав учасників АТО Леся Турашвіллі заявила, що з кандидатів у члени кооперативу Анатолій Тимчина зібрав членські внески, а у списку із 28 осіб, які вже потрапили в кооператив, нема жодної сім’ї загиблих.

Депутати нагадали, що міська рада не може заставити когось взяти до себе в кооператив і не може впливати на рішення кооперативу.

Анатолій Тимчина заявив: «Усі заяви зареєстровані. Я список складаю у відповідності до реєстрації заяв. Оскільки сьогодні було заявлено, що в кожному районі будуть земельні ділянки (під гаражні кооперативи), то у нашому кооперативі в пріоритеті ті, хто мешкає на Сихові. Наступною вимогою є те, що людина повинна бути мобілізована і перебувати в АТО не менше як рок».

Депутати запитали в присутніх чи є хтось, хто хоче, щоб гаражному кооперативу вже надали ділянку, але присутні відповіли – ні.

Леся Турашвіллі розповіла, що Анатолій Тимчина прийшов до їхньої організації і попросив список сімей загиблих: «Він сказав, що створюється кооператив, і він хотів би бачити в ньому сімей загиблих АТОвців. Ми зібрали збори і надали йому список. Потім почали випливати якісь дивні речі, коли з людей беруть гроші, а вони не стають членами кооперативу. Тимчина не зміг скликати загальні збори, а ми так і не отримала статут. Люди заплатили за членство, з них зібрали гроші, а тепер не є членами кооперативу. Людина використала сім’ї загиблих для отримання земельної ділянки під гаражі і в результаті вони не потрапили до списку. Для чого він взяв гроші від людей?».

Депутат Андрій Карбовник запропонував спершу провести геологію на ділянці, щоб визначити чи можна будувати там двохярусні гаражі, тоді з’явиться можливість надати місця для гаражів усім заявникам.

Своєю чергою депутат Віталій Свінціцький, який є керівником міжфракційної депутатської групи з питань АТО, заявив, що Анатолій Тимчина розповсюджує серед бійців інформацію, що він разом із іншими двома депутатами взяли 10 тис. доларів хабара, щоб заблокувати це питання. Люди, які прийшли наполягали, що ніхто не вірить у це, але Свінціцький вимагав публічних пояснень.

«Коли ви представите докази цього?», - запитав Свінціцький.

Натомість Анатолій Тимчина тільки відповів: «Я думаю, що це окрема розмова».

«Ви військовий і ще й офіцер. Та за таке морду б’ють», - обурився Свінціцький.

Після бурхливого обговорення, депутати для того, щоб не створювати прецеденту, вирішили першу ухвалу проголосувати. З умовою, що другу ухвалу, вони проголосують тоді, коли члени кооперативу знайдуть порозуміння між собою.

Як пояснили депутати, тільки за наявності першої ухвали можна буде розробляти проект і точно визначити, скільки на ділянці буде гаражів.

Анатолій Тимчина сказав: «При затвердженні проекту землеустрою, я вам гарантую, що кандидатів вже не буде. Ми будемо знати чітку кількість місць і готові на затвердження проекту подати повний список бійців АТО, які будуть членами кооперативу».

Натомість Леся Турашвіллі заявила: «Ми своє слово сказали – ні перша ухвала не пройде, ні друга. Поки Тимчина не збере загальні збори, не викличе сім’ї загиблих і все не пояснить».

Андрій Карбовник на комісії також запропонував створити єдину базу учасників АТО, які будуть отримувати місця для гаражів у Львові. За його словами, маючи таку базу можна буде уникнути зловживань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ