Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обурені розслідуванням вибуху на базі «Беркуту» - єдиний підозрюваний втік у Росію

Громадські активісти висловили обурення станом розслідування прокуратурою Львівщини підпалу бази «Беркуту». Зокрема, тим, що у цій справі визначили лише одного підозрюваного - екс-заступника командира львівського «Беркуту» Сергія Голуба, який виїхав з України та переховується в Російській Федерації. Про це активісти заявили сьогодні, 15 квітня, під час зустрічі прокурора Львівщини з громадськістю, повідомив кореспондент Гал-інфо.
Сергій Голуб. Фото - Гал-інфо.

Заступник прокурора Львівської області Володимир Брездень поінформував громадськість, що справа перебуває на розгляді суду, який відбувається заочно.

«У Франківському суді триває судовий процес. До кінця травня має бути ухвалений вироку у цій справі Справу розглядає суддя Світлана Мартьянова», – заявив Брездень.

Натомість голова правління ГО т“Варта 700” Наталя Шелестак поцікавилась, чому визначили лише одного винного у цій справі. На це заступник прокурора відповів, що експертизи довели, що саме він є винуватцем підпалу бази і на той момент Сергій Голуб виконував обов’язки керівника «Беркуту».

Львівські силовики знову не мали, що доповісти про підпал бази «Беркуту» та «ніч гніву»

Наталія Шелестак зазначила, що прокуратура просто пішла найлегшим шляхом і, визначивши винним Сергія Голуба, який виїхав у Росію і ніколи не буде покараним, не розслідувала причетність до цього злочину інших осіб.

«У цій справі навіть не опитали усіх людей, які могли бути свідками у цій справі. Провадження щодо «Беркуту» – це справа честі для прокуратури», - заявила Наталія Шелестак.

Вона також нагадала, що цього дня, коли стався підпал бази «Беркуту», активісти «Самооборони» затримали кількох беркутівців у Миколаєві. Вони були у стані алкогольного сп’яніння та вивозили зброю з бази.

Наталія Шелестак заявила, що один із затриманих досі працює у правоохоронних органах, а прокуратура не провела жодного розслідування у цій справі.

«Прокуратура більше як 2 роки нічогісінько не робить у цій справі, щоб винні були покарані. Голуб більше як рік був тут і ніхто його навіть на допит не викликав», - заявила вона.

Колишній беркутівець: У підпалі бази підрозділу хотіли звинуватити Майдан. Відео

Новий прокурор Львівщини Віталій Мякішев заявив, що візьме цю справу під свій контроль і призначив відповідального по цій справі ще одного свого заступника Володимира Поліщука.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, 20 лютого 2014 року у Львові пролунав вибух та спалахнула пожежа на базі спецпідрозділу «Беркут», на вул Тролейбусній. В результаті цього загинуло двоє працівників спецпідрозділу, а база зазнала суттєвих пошкоджень. На базі в ніч вибуху перебувало ще понад 30 працівників спецпідрозділу.

Підозру у вчиненні злочину хоч і не одразу, але згодом оголосили Сергію Голубу, якому 16 жовтня 2014 року керівництвом ГУ МВС України у Львівській області надало додаткову відпустку. Як повідомляло Гал-інфо, 30 жовтня 2014 року Сергій Голуб написав рапорт на звільнення. За інформацією ЗМІ, він покинув територію України ще до цього та виїхав до Російської Федерації. Його було оголошено в розшук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ