Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українська партія закликала позапарламентську опозицію виступити на виборах єдиним фронтом

Українська партія пропонує позапарламентській опозиції виступити на виборах єдиним фронтом, - про це йдеться у заяві партії, яку підписав голова ЛКО Української партії Олег Канівець.

Зокрема, у заяві сказано: «Кульмінаційним пунктом 2012 року стануть вибори у жовтні до Верховної Ради України. При цьому Закон про вибори народних депутатів України є вкрай недосконалим, про що неодноразово попереджала Українська партія. Однак цей закон все ж таки був прийнятий не без участі опозиційних сил – БЮТ та «Фронту змін», які проголосували за відповідний владний законопроект. Проголосували, намагаючись зберегти місце у політиці для своїх політичних сил і своїх представників, фактично підігруючи владі і відсікаючи від проходження до парламенту сьогоднішньої позапарламентської опозиції (зокрема, і через підвищення прохідного бар’єру до 5%).

Однак з прийняттям відповідного Закону про вибори народних депутатів України, Львівська крайова організація Української партії розуміє, що при дії у чинному правовому полі нам необхідно відповідно будувати виборчу кампанію, зосереджуючись на забезпеченні наступних чинників.

По-перше - потреба забезпечення прозорості виборчого процесу і дотримання законності при його проведенні.

По-друге - спільні дії всіх опозиційних сил, що включає в себе погодження кандидатів у народні депутати від опозиції по мажоритарних виборчих округах з метою недопущення взаємного поборювання. Адже це може привести до поразки демократичного табору і перемоги кандидата від влади. Механізмом такого погодження могло б стати згуртування навколо найбільш рейтингового і найбільш оптимального для опозиції кандидата в рамках Комітету опору диктатурі.

По-третє, наша партія, входячи у якості повноправного члена до Комітету опору диктатурі і будучи невід’ємною частиною опозиції, вважає за потрібне появу як у прохідних частинах партійних списків, так і особливо серед кандидатів по мажоритарних округах, нових облич у політиці. Ці нові особистості повинні відповідати новим – значно зрослим – вимогам часу, політичному моменту, який складається в Україні напередодні парламентських виборів.

По-четверте, підтримуючи появу нових облич в українській політиці, Львівська крайова організація Української партії наголошує на необхідності розширення підтримки у мажоритарних округах власне представників сьогоднішньої позапарламентської опозиції. Такий підхід сприятиме розширенню представництва у Верховній Раді опозиційних політичних сил, що відповідатиме інтересам українського суспільства.

По-п’яте, необхідно провести незалежне соціологічне опитування перед проведенням голосування. Якщо згідно з результатами опитування виявиться нереальним проходження до парламенту партійного списку Української партії, Львівська крайова партійна організація готова зобов’язати своїх кандидатів по мажоритарних округах проводити агітацію за список прохідної – але обов’язково позапарламентської – політичної сили.

Цією заявою Львівська крайова організація Української партії доводить до відома інших опозиційних – передусім позапарламентських – політичних партій свою позицію до побудови виборчої кампанії. Львівська крайова організація Української партії звертається із закликом до об’єднання дій і зусиль, запрошуючи зацікавлені політичні сили до діалогу і початку переговірного процесу в ім’я спільної перемоги опозиції на парламентських виборах 2012 року. Наша сила – лише у єдності і згуртованості! Лише від нас залежить, яку Україну ми отримаємо після виборів».

Фото gazeta.lv.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ