Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В СБУ створено спеціальний відділ, щоб не допустити об’єднання лівих сил, – Петро Симоненко

Про це в інтерв’ю Гал-info заявив лідер Компартії України Петро Симоненко, який перебував 30 серпня у Львові, взявши участь у пленумі обласного комітету КПУ.

  Петро Миколайовичу, як би Ви прокоментували перебіг  переговорів щодо створення  лівого блоку? Наскільки реальним є завдання, яке  поставили перед собою комуністи – консолідувати лівий рух? Чи не розчарувалася КПУ у своїй ініціативі?

 

– Перший етап консультацій успішно провів другий секретар КПУ Ігор Алексєєв. Результат – взаємне розуміння  необхідності такого об’єднання. На сьогодні ми підготували проект загальної декларації і працюємо над зауваженнями. Гадаю, до остаточні документи буде затверджено до середини вересня.

 

– Який формат цих консультацій?

 

– У консультаціях бере  участь  СПУ, ПСПУ, «Союз лівих сил» Василя Волги, «Справедливість» Станіслава Ніколаєнка. Долучились також об’єднані соціал-демократи, які погоджуються з нами у дуже багатьох позиціях.

Хочу наголосити на тому, що головне завдання, яке ми ставимо, це не об’єднання політичних партій, а об’єднання електорату – через сумісну позицію з тих чи інших питань.

 

– Як ви конкретно бачите таку співпрацю?

 

– Ми пропонуємо такі етапи: єдиний кандидат від лівих, який, на наше глибоке переконання, повинен бути представником КПУ. Єдиний кандидат і узгоджені дії дають нам можливість у березні наступного року, на другому етапі, висунути погоджені кандидатури на мерів міст і депутатів місцевих рад. Коли ми пройдемо ці два етапи, виробивши і підтвердивши принципово загальні підходи можливої сумісної діяльності у парламенті, тоді ми і сформуємо позиції щодо єдиного списку, програми і виборчої кампанії на вибори в парламент.

 

– Як створення лівого блоку вплине на президентські вибори? На що реально Ви розраховуєте?

 

– Щойно таке об’єднання відбудеться, ми замінимо порядок денний виборів. Адже кожні вибори у нас проходять за відпрацьованою технологією. Образно кажучи, виборцям постійно підсовують такого собі багатоголового дракона. І кожного разу український народ змушений «коронувати» то одну голову, то другу, то третю. Спочатку «коронували» Кравчука, потім Кучму, опісля – Ющенка. Однак ці голови увінчує одно і теж саме  грубе пузо – це інтереси і гроші великого капіталу.

Річ у тому, що і Ющенко, і Тимошенко, і  Янукович, і Яценюк сьогодні є технічними кандидатами . Тому що замовлення на них оплачене одними і тими ж самими  олігархами, які, страхуючись, яйця розкладають по різних «корзинах». Головне для них не те, якою «головою» проросте «дракон». А те, щоб не постраждала система їхніх інтереси.

Альтернативу олігархічним ставленикам може скласти лише єдиний лівий кандидат. Перспектива побачити  такого кандидата у другому турі цілком реальна.

Олігархи чудово усвідомлюють небезпеку об’єднання лівих сил, адже це реальна загроза їх багатолітній владі. Сам за себе говорить такий факт. В СБУ сьогодні спеціально створено окремий відділ (і вже визначено його керівництво) для того, щоб не допустити об’єднання лівих. Однак я переконаний, що лівий блок попри всі  складнощі  буде, і нам вдасться підпорядкувати владу волі виборців.

 

Віктор КОРНІЄНКО

 

Довідка.

Львівськими комуністами керуватиме колишній секретар Івано-Франківського обкомом КПУ Михайло Броніславович Стула. Таке рішення було ухвалено 30 серпня на пленумі Львіського обкому КПУ.

 

Пленум Львівського обкому КПУ пройшов за участі першого секретаря Компартії України Петра Симоненка і народного депутата, редактора газеті «Комуніст» Олександра Голуба.

 

Кадрова зміна мотивувалася тим, що  перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк написав заяву про звільнення його із посади у зв’язку з обранням заступником керівника Всеукраїнського  антифашистського комітету у Західних областях України.

 

Нового «головного комуніста Львівщини» Петро Симоненко охарактеризував, як дуже досвідченого і активного партійного керівника, під керівництвом якого комуністи Івано-Франківської області  серйозно збільшили і зміцнили свою організацію.

Михайло Стула – уродженець Івано-Франківської  області, 1959 року народження, в списку КПУ на останніх виборах він посідав 46 місце.

 

Фото – novostey.com

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ