Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Вадим Деонас: „До Львова „Арсенал” їде за перемогою”

У суботу, 4 листопада, шанувальники футболу міста Лева стануть свідками матчу 13-го туру національного чемпіонату, в якому львівські „Карпати” на полі стадіону „Україна” поміряються силами з київським „Арсеналом”. Приїзд до Львова столичних „канонірів” викликає неабиякий інтерес. Адже команда Олександра Заварова наразі є єдиною, кому в нинішньому сезоні вдалося завдати поразки чинному володарю титулу донецькому „Шахтарю”. А одним з героїв того матчу став кіпер „Арсеналу” 31-річний Вадим Деонас, з яким по телефону спілкувався кореспондент „Гал-іnfо”.

- Вадиме, як Вам вдалося відстояти на „нуль” у матчі з чемпіоном країни та ще й на його полі в Донецьку?

- Те, що в матчі із „Шахтарем” я залишився „сухим”, не лише моя заслуга – це успіх усієї команди. Звичайно, не обійшлося в певній мірі і без везіння, а куди ж без нього у футболі. Плюс надійні дії наших захисників. Та й передня лінія постійно створювала напругу біля воріт суперника, а тому гравці „Шахтаря” не могли повністю віддаватися атаці, приділяючи значну увагу обороні. Так що „нуль” у Донецьку – це результат плідних командних дій усього „Арсеналу”.

- Якщо відверто, сподівалися на гостьову перемогу над „Шахтарем”?

- Зрозуміло, що ми сподівалися взяти якісь очки в Донецьку. У принципі були б задоволені і нічиєю. Однак нам вдалося не тільки не програти, а й перемогти. Зазначу, що ніякого страху перед чемпіоном ми не відчували. Наш тренер Олександр Заваров нам детально пояснив, за рахунок чого ми можемо досягти успіху, а ми лише стали виконавцями його плану. А особливо налаштовувати нашу команду, та напевне, зрештою, як і будь-яку іншу в Україні, на матч проти „Шахтаря” не потрібно. Кожен хотів показати все, на що він здатен, але при цьому на першому плані були інтереси команди. На мою думку, нинішній „Арсенал” сильний, перш за все, своєю командною грою і незламним колективним духом. До речі, ми непогано граємо вже упродовж 12-ти турів, і майже після кожного стосовно „Арсеналу” чомусь можна почути: ”Сенсація, сенсація...” Скажіть, хіба може команда стільки часу грати на одному фарті? Тому, відверто кажучи, нашу перемогу над „Шахтарем” я сенсацією не вважаю.

- А чим Ви можете пояснити поразку в останньому матчі від іншої донецької команди „Металург”?

- А от це якраз той випадок, коли суперник переміг виключно за рахунок везіння. Це вам може підтвердити будь-хто із учасників або глядачів того матчу. Зокрема, кіпер „Металурга” Юрій Вірт після фінального свистка зізнався, що більш фартового поєдинку в його кар’єрі воротаря не було. А як відомо, пограв він на найвищому рівні чимало. Я цілком згоден з Олександром Заваровим, який на післяматчевій прес-конференції сказав, що „Арсенал” повинен був вигравати якщо не 5:0, то принаймні 3:0, а в підсумку зазнав абсолютно незаслуженої поразки 0:2. Але що поробиш, таким є футбол, і у ньому, як і в житті загалом, далеко не завжди  все піддається логіці.

- Другий м’яч „металурги” забили наприкінці матчу практично в пусті ворота, коли кіпер „Арсеналу” пішов вперед допомагати своїм нападаючим.

- А що залишалося робити за ситуації, коли матч закінчувався, а ми програвали один м’яч. Врешті-решт, яка різниця з яким рахунком програвати – 0:1 чи 0:2. До того ж було дуже образливо програвати поєдинок, у якому твоя команда зіграла набагато сильніше за суперника. Адже в матчі з „Металургом” ми створили гольових моментів, яких напевне вистачило б не на одну зустріч. 

- Попереду на „Арсенал” чекає ще один непростий матч чемпіонату України – найближчої суботи Ваша команда у Львові зустрінеться з „Карпатами”. Як „Арсенал” готується до цього поєдинку?

- Справді, ніхто з нас не сумнівається, що гра з „Карпатами” буде дуже важкою. Львів після повернення до вищої ліги доволі несподівано знаходиться у верхній частині турнірної таблиці. Ми знаємо, що в нинішніх „Карпатах” грає чимало молодих честолюбних футболістів, які прагнуть проявити себе з якнайкращого боку. До того ж команду очолює один з найкращих вітчизняних фахівців Олександр Іщенко. Ну і звісно, ми враховуємо той факт, що грати нам доведеться при численній і знаменитій на всю Україну львівській глядацькій аудиторії, яка вміє як ніхто підтримувати свою команду. Розуміємо ми і те, що гравці „Карпат” прагнутимуть реабілітуватися перед своїми вболівальниками за розгромну поразку від „Шахтаря”. Але й ми не маємо жодного наміру другий матч поспіль залишатися без очок. Скажу прямо – до Львова ми їдемо за перемогою.

- Нині у складі „Арсеналу” грають Юрій Беньо та Сергій Мізін, які не один сезон провели у складі „Карпат”. Що Ви можете сказати про цих футболістів?  

- І Беньо, і Сергій – досвідчені гравці, і кваліфікація як першого, так і другого не викликає жодних сумнівів. Напевне, для обох матч проти „Карпат” у Львові буде особливим. Адже завжди приємно грати перед глядачами, які тебе добре знають. Сподіваюся, що львів’яни  пам’ятають те, що зробили для їхньої команди Юрко та Сергій, і мої партнери не почують на свою адресу свисту а тим паче образливих вигуків з трибун. 

- На останок не можу не запитати про психологічний стан гравців „Арсеналу” у зв’язку з невизначеним майбутнім команди. Як саме проблеми, що вже не один місяць точаться довкола клубу, впливають на Вас і на Ваших партнерів?

- Ми намагаємося про це не тільки не говорити, а навіть і не думати. Хоча вдається це, скажу чесно, далеко не завжди. До того ж ми всі вже втомилися від стану невизначеності. Ну що може бути гірше за ситуацію, коли ти не знаєш що буде завтра? Проте, як це не парадоксально, але ситуація яка склалася нині довкола „Арсеналу”, не лише не зламала психологічно гравців та тренерів команди, а навпаки, ще більше завела всіх. Напевне в житті так часто буває, що спільні проблеми згуртовують людей. Саме так сталося і в „Арсеналі”, а основна заслуга в цьому без сумніву належить головному тренеру команди Олександру Заварову. Наразі ніхто з нас не знає, де він гратиме в новому році, але всі ми хочемо на високій ноті завершити першу половину сезону і тим самим довести всім, що „Арсенал” – це конкурентоздатна команда, яка спроможна вирішувати серйозні завдання. Та й надія, як то кажуть, вмирає останньою. Ми віримо, що все ж знайдеться той, хто візьме „Арсенал” під свою опіку. Бо якщо ця команда припинить своє існування, то це, на мій погляд, буде втратою для всього українського футболу.

Розмовляв Володимир Дупнак, „Гал-іnfо”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ