Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«ВіЕс Банк» звернувся до В. Ломаковича – віддайте кредит

ПАТ «ВіЕс Банк» поширив відкрите звернення до Ломаковича Віталія Афанасійовича - кінцевого бенефіціарного власника приватного підприємства «Шива».

Зокрема, у зверненні сказано:

«Шановний Віталій Афанасійович! Доводимо до Вашого відома таке. У разі погашення грошовими коштами заборгованості за кредитом приватного підприємства «Шива», який не сплачується починаючи з березня 2015 року, в сумі основного боргу за тілом кредиту, що складає 1 млн. 900 тис. доларів США, Банк невідкладно звільнить будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу з вбудованим підприємством торгівлі по вул. Зубрівська, 38, м. Львів, з-під обтяження іпотекою, визнає борг погашеним та припинить існуючі з цього приводу судові спори. В такому випадку Банк готовий зробити публічну заяву в засобах масової інформації для доведення її до відома широких кіл громадськості.

Банк не має наміру набути у власність будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу з вбудованим підприємством торгівлі по вул. Зубрівська, 38, м. Львів, а ініційовані Банком судові спори з приводу врегулювання заборгованості приватного підприємства «Шива» за кредитом спрямовані виключно на недопущення безконтрольного продажу предмету іпотеки, що спричинило б Банку збитки.

Поширювана окремими особами інформація про небажання Банку отримати погашення заборгованості приватного підприємства «Шива» за кредитом грошовими коштами та про наявність у Банку та/або його керівників наміру«нажитися» на перепродажі будівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу з вбудованим підприємством торгівлі по вул. Зубрівська, 38, м. Львів, є надуманою та не відповідає справжнім цілям і намірам Банку.

Фізкультурно-оздоровчий комплекс з вбудованим підприємством торгівлі по вул. Зубрівська, 38, м. Львів, будівля якого перебуває в іпотеці Банку в забезпечення кредиту приватного підприємства «Шива», на сьогодні успішно працює. В зазначеній будівлі здійснюють свою діяльність орендарі під торговими марками «Спортлайф», «Фуршет» та багато дрібних компаній. Приватне підприємство «Шива» не сплачує Банку кредит з березня 2015 року по сьогодні, хоча протягом зазначеного часу підприємство отримує доходи від здачі будівлі в оренду. З грудня 2015 року приватне підприємство «Шива» перебуває  в процесі банкрутства, далі не сплачує Банку кредит, а основними його кредиторами, крім Банку, є інші підприємства, кінцевим бенефіціарним власником яких є Ломакович Віталій Афанасійович.

ПАТ «ВіЕс Банк» заснований  у 1991 році як “Eлектрон Банк”. Головний офіс -  м. Львів. Основний акціонер банку – АТ «Концерн-Електрон» (м.Львів).

 У квітні 2007 року основним акціонером Банку став австрійський Volksbank International AG (VBI). 

Відтак у вересні 2008 року ВАТ «Електрон Банк» змінив своє найменування на ВАТ «ФОЛЬКСБАНК».

У 2012 році внаслідок зміни власника основного акціонера Банк увійшов до групи Sberbank Europe, яка налічує дев’ять банків у Центральній та Східній Європі.

Наприкінці 2013 року Банк змінив своє найменування на ПАТ «ВіЕс Банк» («VS Bank»).

Серед акціонерів «ВіЕс Банку» є 463 фізичні особи – громадяни України.

На сьогодні ПАТ  «ВіЕс Банк»  - член європейської групи Sberbank Europe Group з головним офісом у Відні. Група представлена банками  на  11 фінансових ринках у країнах Центральної та Східної Європи: Австрія, Німеччина, Чехія, Угорщина, Хорватія, Сербія, Словаччина, Словенія, Боснія і Герцоговина, та Україна.

ПАТ «ВіЕс Банк» присутній в 11  адміністративних центрах України, в  т. ч.  у  м. Києві та  м. Одесі. Мережа Банку охоплює 38 відділень. Найбільша кількість  установ Банку зосереджена  у Західному регіоні України (34 відділення), і зокрема  на Львівщині (15 відділень).

Колектив Банку нараховує понад 540 працівників, у тому числі на Львівщині понад 330 працівників.

У рамках VІІІ Всеукраїнського конкурсу «Банк року – 2016», організатором якого виступає спеціалізований міжнародний фінансовий клуб «Банкір» (м. Київ), «ВіЕс Банк» відзначено нагородою в спеціальній номінації «Найнадійніший банк в Україні».

(На умовах реклами).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ