Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ВК «Кажани»: перший трофей у новому сезоні

Волейболісти «Кажанів» стали однією з небагатьох львівських команд, які відверто порадували місцевих вболівальників минулого вікенду. Команда латвійського тренера Угіса Крастіньша у матчі за Суперкубок України у Києві перемогла одного з головних суперників у майбутньому чемпіонаті України харківський «Локомотив» - 3:0.

Для «Кажанів» Суперкубок України - перший серйозний трофей, відколи команди перейшла грати до української Суперліги. До цього «Кажани» ставали лише фіналістами Кубка України, призерами та переможцями міжнародних турнірів, а у матчах національного чемпіонату доволі несподівано, особливо у минулому сезоні, до призової трійки так і не потрапили.

У новому сезоні, який якраз і відкривали матчі за Суперкубок України між чоловічими та жіночими командами, відбулося чимало змін в українському волейболі. На жаль, флагман нашого волейболу харківський «Локомотив» через серйозні фінансові проблеми був змушений відпустити у пошуках кращого життя своїх лідерів. Команда поповнилася великою кількістю молодих гравців, які за своїм рівнем значно поступаються тим гравцям, які пішли з команди. З минулорічного складу в «Локомотива» не залишився навіть головний тренер, з гравців залишились лише одиниці, відповідно гра «Локомотива» уже не могла бути на такому високому рівні. Та, мабуть, в теперішній складний економічний час дуже важливо те, що взагалі команда збереглася.

Не від доброго життя чимало змін відбулося і в команді «Кажанів». Президент клубу Олег Баран після невдалого минулорічного сезону вирішив припинити співпрацю з польським тренером Яном Сухом. Якщо відверто, то Сух з новою командою починав сезон доволі симпатично, чимало фахівців ще по ходу чемпіонату на Суха та його команду уже повішали як мінімум срібні медалі. Втім, вирішальні матчі плей-офф «Кажани» провалили, а це означало, що команда доволі несподівано залишиться без жодного з комплекту нагород. Такий результат, а точніше його відсутність, не могли пройти без серйозних кадрових рішень від президента клубу: до команди прийшов латвійський спеціаліст Угіс Крастіньш, а склад гравців клубу змінився чи не на половину.

Якщо відверто, то свій рівень «Кажанам» у новому сезоні зберегти вдалося. Команда, на думку Угіса Крастіньша, пройшла непогані збори, є непогано укомплектованою та щонайголовніше є реальним та чи не головним претендентом на чемпіонство у Суперлізі цього сезону. Звісно, така думка існує, зважаючи на послабленість харківського «Локомотива». Зрештою, це і довів матч за Суперкубок України, у якому «Кажани» обіграли «Локомотив» у трьох сетах і святкували загальну перемогу з рахунком 3:0 (25:22, 25:17, 26:24).

«Нам суттєво допомогло те, що по ходу тижня ми їздили на товариський матч до «Ресовії». У Жешуві ми зіграли внічию 2:2 і набралися безцінного досвіду. У матчі за Суперкубок суперник постійно змінював склад, відповідно підлаштуватися під нових гравців було непросто, - каже в коментарі Гал-інфо Угіс Крастіньш, головний тренер «Кажанів». – Вважаю, матч був складним для обох команд. Нашим головним завданням  було демонструвати свій волейбол, саме той, який ми і вміємо грати. Аж ніяк не потрібно було грати за сценарієм суперника. Дуже радий, що з цим завданням наші хлопці зуміли справитися. Для мене, як і для кожного гравця, було дуже важливо виграти цей трофей. Можливо, ми зіграли не на своєму максимумі, були помилки, але зараз, думаю, це не так важливо. Головне для нас – підготовка до матчів чемпіонату України, а також додавати від матчу до матчу і показувати хорошу зіграність на майданчику», - сказав Угіс Крастіньш.

Чемпіонат української Суперліги стартує 21 та 22 жовтня. «Кажани» в рамках першого туру вдома прийматимуть ФК «Вінницю». Нагадаємо, у грудні «Кажани» зіграють також у Кубку ЄКВ. Першим суперником львів’ян у єврокубкових матчах буде сербська команда «Воєводина». Перший матч з цим суперником «Кажани» зіграють у Львові (орієнтовні дати 6-8 грудня), а матч-відповідь – на виїзді (20-22 грудня).

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ