Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У цьому сезоні «Кажани» поборються за медалі

З 4 по 6 вересня у Львові в палаці спорту «Галичина» пройде міжнародний турнір з волейболу «Кубок Лева», участь у якому візьмуть п’ять команд: львівські «Кажани», харківський «Локомотив», польські «Кампер-Вишков» та «Слєпск Сувалки», а також румунська команда «П’ятранямц».

Про підготовку до цього турніру, а також про завдання на чемпіонат України кореспонденту Гал-інфо розповів багаторічний гравець ВК «Кажани» Володимир Пилипів.

Володимире, як команда готувалася до «Кубку Лева» та до нового чемпіонату України?

На початку липня тренувалися у Львові, після чого поїхали на 10-денний збір до Польщі. Там команда здебільшого працювала над фізичною підготовкою. Дуже багато їздили на велосипедах, тренували ноги. Хоч і з м’ячами працювали не так багато, але певні вправи були. Час від часу грали у нестандартний волейбол, 2 на 2, 3 на 3.

Після поновлення тренувань у Львові зіграли на турнірі у польському Жешуві. Ми хоч його і виграли, але вихвалятися цим не треба – на ньому грали напівпрофесійні команди. Повернувшись до Львова, продовжили підготовку до «Кубка Лева» та нового сезону. У Львові уже більше працювали над тактико-технічною підготовкою та фізичною підготовкою. Чимало часу приділялося роботі з м’ячами та вправах на тренажерах.

Чи вдалося уже усім гравцям порозумітися з новим головним тренером команди поляком Яном Сухом?

Так. Він найбільше хоче, аби ми працювали над страховкою та блоками. Це основні елементи захисту. Відчувається, що у нього інша система тренувань, мабуть, більш європейська. Ян Сух має професійний підхід до роботи. У нього є система тренувань на два місяці наперед. Кожного понеділка тренер нам каже над чим ми працюватимемо аж до п’ятниці.

У період літнього міжсезоння склад «Кажанів» поповнили одразу шість нових волейболістів. Чи встигли знайти з ними спільну мову на майданчику?

Так. Можна сказати, що ми уже притерлися один до одного. Кожен знає своє завдання на майданчику. Можна сказати, що у нас уже є стартовий склад команд і ті гравці, які готові гідно замінити будь-кого на майданчику. Думаю, з новими гравцями ми ще краще зіграємося на «Кубку Лева».

За які місця побореться львівська команда на міжнародному турнірі?

Ми будемо фаворитами (сміється). Якщо відверто, то буде важко в усіх іграх, але старатимемось зіграти якнайкраще. Нам протистоятимуть сильні команди з Польщі, Румунії та найсильніша українська команда «Локомотив». У професійних польських команд ми ще ніколи не вигравали, тому старатимемось порушити цю традицію цього разу. Вважаю, що краще пограти з сильними командами, і, можливо, їм програти, аніж легко обігрувати слабких суперників. Після матчів «Кубка Лева» нам буде легше у чемпіонаті України. До слова, керівництво команди поставило перед нами завдання завоювати один з комплектів нагород. Нам це під силу. Відчуваю, що команда до цього готова.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ