Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Я вдячний депутатам Львівського регіону, що вони не мовчать - Павло Жебрівський

Павло Жебрівський, один із лідерів „Нашої України”, приїхав до Львова на засідання за участю депутатів місцевих рад усіх рівнів Львівщини від «Нашої України». Очевидно, їдучи до нашого міста, Жебрівський не очікував такої лавини критики щодо дій керівництва партії, та, як кажуть, у гострій дискусії народжується істина.   Про те,  якою є ця істина, а також багато іншого – в ексклюзивному інтерв’ю Павла Жебрівського агентству «Гал-info».

- Пане Жебрівський, як Ви розцінюєте все те, що відбувалося у залі? Це наболіле чи це, можливо, початок кінця НСНУ?

- Ні, ніякого кінця не буде. І це розуміють всі. Просто наші опоненти вдало спекулюють на низці наших проблем. І лише цим пояснюється ваше питання, що це початок кінця НСНУ. Я вважаю всю ту критику, яка лунала з уст моїх однопартійців, наболілою. Ми достатньо рідко збираємося, достатньо мало спілкуємося між собою, достатньо мало вказуємо один одному на прорахунки та помилки. Саме тому у нас так багато помилок і саме тому ми повинні зробити для себе висновки та почати виправляти все те, у чому ми промахнулися. Я вдячний депутатам Львівського регіону, що вони не мовчать. Я їх розумію, бо не раз і в мене буває шквал критики та емоцій в бік нашого керівництва, оскільки мені так, як і їм, не байдуже майбутнє нашої держави. Оскільки мені так, як і їм, будувати це майбутнє.

- Скажіть, коли закінчиться переговорний процес щодо створення широкої парламентської коаліції? Чого ще від нього очікувати?

- На нинішній день все те, що мало статися, вже відбулося. Питання про переговорний процес знято, оскільки ні регіони, ні комуністи не погодилися на ті умови, які були запропоновані «Нашою Україною». Тому рада партії НСНУ прийняла рішення про перехід в опозицію. Якщо Партія регіонів та її сателіти -- комуністи погодяться на імплементацію Універсалу національної єдності, вирішення питання про неможливість одноосібного членства в широкій коаліції, надання нашій політичній силі права вето для прийняття консенсусних рішень та решту виставлених нами умов, при згоді політради партії можливі якісь подальші переговори. А в такій ситуації, як зараз, переговори неможливі.

- «Наша Україна» в опозиції. Розкажіть про формат цієї опозиційності.

- Сьогодні «Наша Україна» перебуває в системній опозиції. Тобто «Наша Україна» є в опозиції до антикризової коаліції та створеного нею коаліційного уряду. Та наша сила підтримує Президента Ющенка і його президентську вертикаль. Також хочу відзначити, що ті законопроекти, які будуть вноситися антикризовою коаліцією і будуть відповідати нашій партійній програмі та президентській програмі, ми будемо підтримувати. Все ж те, що не буде відповідати партійним засадам, ми будемо критикувати та доопрацьовувати, використовуючи всі можливі важелі впливу.

- Пане Жебрівський, як Ви розцінюєте останні призначення в Секретаріаті Президента Ющенка?


- Секретаріат запрацював по-новому. Я вважаю, що Віктор Балога – це саме та людина, яка може зорганізувати роботу цієї структури у правильному напрямі.

- Що Ви маєте на увазі, коли говорите про правильно зорганізований напрям роботи Секретаріату Президента?

- Буду відвертим. Зараз на фоні протистояння Президент – прем’єр-міністр, яке розкручується урядом Януковича, Ющенко виглядає набагато сильнішим, і це заслуга нового керівника Секретаріату Президента.

- А що Ви можете сказати про нових радників Президента? Зокрема Олександра Зінченка?

- Президент має право, закріплене Конституцією, призначати собі радників. Щодо призначення пана Зінченка, то в нас до Президента є низка запитань. Партія не сприймає цього призначення. Тому що це людина, яка не змогла налагодити роботу в Секретаріаті і яка оббрехала ряд наближених до Президента осіб. Адже, як відомо, ні спеціальна слідча комісія Верховної Ради, ні правоохоронні органи не підтвердили слів Зінченка. Попри те, Зінченко не вибачився і тим самим не виконав рішення суду, який його зобов’язав до цього. Тому ми вважаємо, що людина, яка здискредитувала та призвела до розколу помаранчевої команди, не має права бути радником почесного голови партії Народний Союз «Наша Україна». 

- Цікавим було також призначення Віктором Балогою Василя Базіва своїм радником. Як ви можете прокоментувати це призначення?

- Тут все просто. Балога припустився помилки. Але він сам же її і визнав та звільнив Василя Базіва. Балогу не можна звинувачувати за цю помилку, адже кожен з нас часом помиляється. Головним є те, щоби кожен з нас так, як це зробив Віктор Балога,  визнавав свої помилки та виправлявся.

Розмовляв Олександр Пилипчук, „Гал-іnfо”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ