Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Якщо буде дефіцит пального, то бензин видаватимуть по картках

На заправках „Львів-Петроль” пальне можна купити через різні види оплати готівкові і безготівкові. Зараз на цих  заправках  паралельно можна купити бензин за готівку  і  талон на отримання пального. При купівлі талону  пальне можна купляти за фіксованою ціною  від п’яти літрів  в необмеженій кількості  при цьому  термін  дії такого талону також необмежений. Проте пальне за цими талонами можна отримати лише на заправках „Львів-Петроль” і в межах області.  Фахівці „Львів-Петроль” запевнили “Гал-info”, що використовуватимуть ці системи паралельно і не збираються відмовлятися від готівкового розрахунку.
Менеджер відділу безготівкових розрахунків мережі заправок ОККО  Ірина Стратійчук розповіла “Гал- info”, що пальне на заправках ОККО можна отримати як за готівку  так і через  талончики і смарткартки. Зокрема талончики на отримання пального можна купити починаючи з 10 літрів в необмеженій кількості, терміном придатності до півроку. Проте отоварити їх можна тільки на заправках ОККО в межах Львівської області. Натомість смарткартки поповнюють готівковими коштами і отоварюють за нефіксованою ціною в широкій мережі заправок як в  Україні так і закордоном і за ними можна також отримати низку інших послуг. „Попри зручність таких розрахунків ми не збираємося відмовлятися від готівкових розрахунків за пальне”,- зазначила Ірина Стратійчук.
  На заправках „Лукойл”  пальне можна купити як заготівку так і через купівлю карток і смарткарток.  Картки  купують за фіксованою ціною, терміном один календарний рік, номіналом десять і двадцять літрів. Проте їх можна отоварити лише в мережі заправок „Лукойл” в межах області. Натомість смарткартки  поповнюються готівковими коштами, не мають терміну дії та фіксованої ціни на пальне, проте їх можна отоварити в мережі заправок, з якими співпрацює „Лукойл”  по всій Україні. „Якщо буде дефіцит пального, то ми будемо продавати пальне на своїх заправках тільки за картками і смарткартками”,-  зазначив „Гал-info” менеджер по корпоративному продажу „Лукойл” Андрій Гайдись.
 На заправках WOG  можна розраховуватися за пальне як готівкою, так і купувати талон на отримання пального або  лімітну і літрову смарткартки. Зокрема через талони на отримання пального, які є безстроковими, можна купити пальне в необмеженій кількості починаючи з 5 літрів. Проте отоварити їх можна тільки в мережі заправок  WOG  в межах області. Смарткартки ж є двох видів: „лімітна” на яку перераховують готівкові кошти і за якою можна купити пальне по нефіксованій ціні; і  безстрокова  „літрова” смарткартка  на яку перераховуються певна кількість палива в літрах за фіксованою ціною (при умові різкого подорожчання пального за рік з цієї картки стягується 1-2%  додатково). 
„Зараз ми користуємося досить широким спектром розрахунків за паливо все залежить від того як буде зручніше покупцю. Проте, якщо буде дефіцит палива, то ми надаватимемо перевагу талонам і смарткарткам. Та поки що такої загрози немає і ми не збираємось відмовлятися від готівкових розрахунків”,- зазначила  “Гал-info” фахівець-аналітик ТзОВ  ТГ „Континіум-Галичина” Лілія Денченко.
На думку головного редактора журналу „Газ і нафта” Олега Дорожовця значного дефіциту палива в Україні не буде. „Можливо почастішають випадки, коли паливо на заправках будуть відпускати лише за талонами, смарткартками і  за попередньою оплатою. Проте   це будуть не затяжні, а  короткотермінові перебої і найближчим часом  ситуація на паливному ринку стабілізується. Зокрема в Дніпропетровську  декілька днів не можна було заправитися за готівку, проте зараз з цим немає проблем”,- зазначив  “Гал-info” Олег Дорожовець.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ