Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єдиний шлях – тотальна блокада окупованого Донбасу, – Сергій Іванов

«Єдиний шлях налагодження ситуація на Донбасі, – це його консервація, облаштування кордонів. Як варіант – залучення міжнародного миротворчого військового контингенту, гуманітарна допомога виключно силами відомих міжнародних організацій – «Червоного Хресту» або ООН», – сказав у коментарі «Гал-інфо» відомий блогер з Луганська Сергій Іванов. Із його точки зору, внесення до Конституції України згадок про особливий статус Донбасу – це зрада мільйонів донецьких та луганських українців, які обрали життя у вільній країні.
Фото - tsn.ua

Проросійський анклав

«Я вважаю, що наявність в Конституції згадок про особливий статус Донбасу чи то будь-якого іншого регіону є цілком неприйнятною. Більш того, це є державним злочином. Я переконаний, що подібні рішення не можуть прийматися ні президентом, ані учасниками Мінських угод. Це має бути рішення українського народу», – висловив переконання блогер.

Із його точки зору, будь-які конституційні зміни із наданням Донбасу особливого статусу є виконанням вимог Путіна та перемогою проросійського «Опозиційного блоку».

«Фактично у такий спосіб ми легалізуємо на своїй території збройний анклав із проросійськи налаштованими терористами, військовими злочинцями та колаборантами. Понад те, таке рішення надасть динаміки сепаратистським рухам на сході та півдні України. Це й Миколаїв, і Харків, і Дніпропетровськ, й Запоріжжя. Навіщо нам це потрібно?», – запитав Сергій Іванов.

Водночас він висловив переконання, що Порошенко зміг би продавити у нинішньому парламенті будь-яке рішення.

«Я переконаний, що Порошенко може схилити до будь-чого. Тим більше, що він підтримує образ президента миру, який робить все, щоб запобігти війні, щоб діти повертались додому», – сказав він.

Однак, із його точки зору, подібне рішення буде зрадою мільйонів людей, які обрали життя у вільній Україні замість прихованого існування поряд з зеленими чоловічками в реставрованому Радянському союзі.

«Я все це розумію, але хвилинна політична доцільність не переважує дійсно важливих речей. А дійсно важливі речі – це люди з Донбасу. Відбулась природна селекція людей. Якщо наша влада зрадить людей, які свідомо обрали Україну, а не окуповані терористичні квазірадянські анклави, які переїхали, перепрошую, з голими дупами, й стараються інтегруватися в українське суспільство, то Бог, думаю, йому цього не пробачить. А ми й поготів», – сказав він.

Що робити з Донбасом?

На думку Сергія Іванова, Україна має ухвалити якийсь нормативний акт, який буде визначати механізм взаємодії центральних і місцевих органів влади з окупованими територіями аж до тих пір, доки їх не буде звільнено, й який буде передбачати тотальну економічну, енергетичну блокаду.

«Єдиний шлях налагодження ситуація на Донбасі, – це його консервація, облаштування кордонів. Як варіант – залучення міжнародного миротворчого військового контингенту, гуманітарна допомога виключно силами відомих міжнародних організацій – «Червоного Хресту» або ООН», – зазначив блогер.

Розмову вів Сергій Стуканов.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ