Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Євген Шаго — новий куратор Львівщини від БЮТ

У Львові вже протягом кількох тижнів, не надто афішуючи свою присутність, перебуває член центральної політради БЮТ Євген Шаго,  якого вважають фінансовим мозком партії і другою особою за впливовістю на лідера БЮТ після Олександра Турчинова. Шаго як екс-керівник „Єдиних енергетичних систем України” в період найгострішого протистояння Тимошенко і Кучми, побував у турецьких та українських слідчих ізоляторах. А після Помаранчевої революції обіймав посаду заступника міністра Кабінету Міністрів. Зараз він очолює департамент кадрової роботи центрального штабу БЮТ. Сміло можна припустити, що його перебування на Львівщині у період формування більшості та обрання голови в обласній раді є не випадковістю. А навпаки, його втручання в ці процеси можуть мати вирішальне значення. До того ж Шаго, уродженець Дніпропетровщини, має намір курувати діяльність блоку на теренах Львівської області, що свідчить як і про неповну довіру з боку Тимошенко до місцевих лідерів блоку, так і про те, наскільки Львівщина є важливою для лідера БЮТ.
Про те, як Євген Шаго оцінює результати виборів для Блоку Юлії Тимошенко у Львівській області, а також про стратегічні плани БЮТ на теренах області – в ексклюзивному інтерв’ю Євгена Шаго.


– Пане Євгене, як ви оцінюєте вибори до місцевих рад для Блоку Юлії Тимошенко?

– Досить позитивно. Звичайно, могло бути краще і в дечому ми сподівалися на більше, але загалом результати непогані. Найближчим часом ми плануємо підбити підсумки виборів: зважити на те, що вдалося, а що ні, щоб в майбутньому не допускати схожих прорахунків.

– Ви ось уже кілька днів перебуваєте у Львові, яка мета Вашого візиту до нашого міста, чи пов’язаний він з політичними справами?

– Я приїхав до Львова вирішувати наші внутрішньоблокові питання. Зустрічаюся тут з головами фракцій рад різних рівнів, з депутатами від блоку, ми узгоджуємо деякі питання, що стосуються кандидатів від БЮТ на голів рад, на заступників, а також на голів деяких фракцій, де є кілька кандидатур.

– Чи зустрічалися ви із Степаном Курпілем та Іваном Деньковичем? Якщо так, то що вирішували?

– Так, звичайно, ми працюємо разом по всіх питаннях.

– Євгене Петровичу, хоча блок Тимошенко й оголосив, що єдиним кандидатом від БЮТ на голову обласної ради є Михайло Сендак, все ж лунають неоднозначні заяви з боку деяких представників БЮТ, що є й інші претенденти на цю посаду, як Ви можете це прокоментувати? Чи правда, що рішення висунути саме Михайла Сендака кандидатом від БЮТ на посаду голови ЛОР це особисте рішення Юлії Тимошенко?

– Обрати Михайла Сендака кандидатом від блоку на голову обласної ради ми вирішили одноголосно. Центральний штаб блоку розглянув всі кандидатури, які запропонував обласний осередок і вирішив, що це оптимальна кандидатура. Однак ми ж нікому не наказуємо, остаточне рішення мають прийняти безпосередньо члени фракції БЮТ у Львівській обласній раді.

– Як Ви вважаєте, Михайлу Сендаку вдасться заручитися підтримкою більшості і знову посісти крісло голови ЛОР?

– Я в це вірю. Зрештою, це справедливо, коли раду очолює представник політичної сили, яка набрала в ній більшість.

– Все ж таки, якщо кандидатура Михайла Сендака не пройде, чи обдумує БЮТ інші варіанти, за яких блок готовий буде поступитися посадою голови обласної ради? На які умови пристанете в такому випадку?

– Поки що ми про це не думаємо, бо сподіваємося на свої сили. Якщо ж ситуація складеться по-іншому, я знову приїду до Львова і ми вирішимо, що робити.

– То ви тепер приїжджатимете до нашого міста часто?

– Я маю намір звернутися до центрального штабу БЮТ і попросити, щоб мене закріпили за Львівщиною, за багатомандатними виборчими округами №119 та 120 вашої області.

– Але ж куратором Львівщини від БЮТ завжди був народний депутат Андрій Шкіль. З чим пов’язана така зміна, чому відтепер нашу область куруватимете Ви?

– Я б не називав себе куратором. Я просто тісніше співпрацюватиму з депутатським корпусом місцевих рад, органами місцевого самоврядування та владою області загалом.
Що ж до Андрія Шкіля, то він не єдиний депутат від БЮТ від Львівської області, ще є Степан Курпіль та інші. Думаю, роботи вистачить усім.

– Пане Євгене, скільки часу Ви ще плануєте пробути у Львові?

– Я планую відбути до Києва орієнтовно ввечері цієї суботи. В суботу, 29 квітня, ми ще запланували зустрітися в театрі ім. Марії Заньковецької з депутатами від БЮТ всіх рівнів, а також зі всіма нашими міськими головами та головами сільських і селищних рад Львівської області, щоб обговорити стратегію подальшої роботи.

– А чи плануєте Ви відвідати першу сесію новообраної обласної ради, яка відбудеться 28 квітня?

– Якщо мене запросять, то я, звичайно, не проти побувати на сесії.

– Євгене Петровичу, як Ви оцінюєте переговорний процес щодо створення коаліції демократичних сил на всеукраїнському рівні? Як думаєте, чи буде створена коаліція?

– Я вірю, що порозуміння таки вдасться досягнути, якщо, звичайно, всі сторони переговорного процесу зійдуться на кандидатурі Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра України. Ми ніколи не підемо на коаліцію з Партією Регіонів і якщо раптом “Наша Україна” відмовиться від переговорів або вестиме переговори про блокування з регіоналами, то блок Юлії Тимошенко піде в опозицію, інших варіантів немає.

– Як Ви думаєте, які ще політичні сили погодяться приєднатися до БЮТ, якщо блок піде в опозицію?

– Соцпартія та ми.

                                                        Розмовляла Оксана Лабойко, „Гал-іnfо”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ