Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Юрій Гудима: Ми готові піднімати питання тарифів на тепло хоч на кожній сесії

Фракція БЮТ у Львівській міськраді готова піднімати питання неправомірності двоставкового тарифу на теплоенергію на кожній сесії міської ради, допоки тарифну політику у Львові не переглянуть. У „боротьбі” за тарифи, львівських тимошенківців зовсім не турбує те, що їм вже почали закидати, що БЮТ активно піариться на цій темі. Про це, а також про те, як члени львівського блоку Юлії Тимошенко реалізують на практиці заяви свого лідера, в інтерв’ю „Гал-info” з головою фракції БЮТ у Львівській міській раді Юрієм Гудимою.
  – Пане Юрію, на минулій сесії Львівської міської ради УНП, „Пора” та „Свобода” звинуватили фракцію БЮТ у політизації питання тарифів на теплоенергію і закликали вас припинити піаритися на цій проблемі. Прокоментуйте таку заяву.
 
– Я вважаю, що це абсолютно популістська заява. Виходить дуже цікава ситуація: у пресі, на телебаченні представники цих фракцій весь час заявляють, що тарифи сформовані непрозорого, що вони повністю антисоціальні, але коли доходить до справи, вони чомусь не хочуть докласти своїх зусиль, щоб разом із нашою фракцією змусити міську владу справедливо вирішити це питання. Все роблять навпаки: ви хочете розбиратися з тарифами, а ми вам політичну заяву.
Вже цілком зрозуміло, що влада намагається затягнути вирішення цього питання, а депутати їй у цьому підігрують. Питання тарифів, як всі пам’ятають, виносили на засідання сесії ї міської ради минулого тижня, однак жодного рішення з цього приводу так і не було прийнято. Натомість на останній сесії ради, яка відбулася 13 лютого, про нього вже забули. Цілком зрозуміло, що ми не могли цього допустити і ініціювали це першим питанням, бо вважаємо, що минулого засідання сесії було порушення регламенту. Львівська рада розглянула не всі питання, отож ті питання, які розглянути не встигли, мали автоматично перенести на обговорення на наступне сесійне засідання. Ніхто не заперечує, що бюджет розвитку Львова, про який, власне, і йшлося на останньому засіданні сесії Львівської міської ради, треба було приймати якнайшвидше, але, на наш погляд, на першому місці все-таки стоїть питання тарифоутворення. Люди платять шалені гроші за тепло і їм залежиться на кожному дні.
 
– Чи не піде фракція БЮТу після такої заяви трьох політичних сил, представлених в раді, в опозицію, зокрема і до міського голови, адже, як Ви кажете, насамперед вирішення питання тарифів на тепло затягує міська влада?
 
– Це їхня думка і вони мають право її висловити. Однак ми все одно виступаємо за співпрацю зі всіма політичними силами, які є у Львівській міській раді. У нас, на щастя, нема регіоналів, отож опозиція у Львівській міській раді абсолютно не потрібна. Нам треба спільно розбудовувати Львів і робити все, щоб зростав добробут львів’ян, а ділити щось і за щось ворогувати немає ніякого сенсу.
 
– Юрію Івановичу, чому БЮТ почав відстоювати доцільність перегляду тарифів на тепло так активно саме зараз, а не тоді, коли затверджували тарифи?
 
– Це є помилка, ми не зараз почали піднімати це питання. Ми говорили, що тарифи сформовані непрозоро ще у кінці грудня минулого року. Була створена спеціальна комісія, яка займалася аналізом двоставкового тарифу на тепло, цю комісію очолює член нашої фракції Олег Породко. Однак коли комісія звітувала на одній із останніх сесій, то її звіту навіть не дослухали до кінця і не поставили його на обговорення. Ми цілий день вели переговори з головами всіх фракцій міської ради та з міським головою, щоб це питання розглянули. Ми проговорили вісім годин, але міський голова закрив засідання сесії і питання тарифів на тепло так і залишилося відкритим. Однак ми не зупинимося, поки ситуація із тарифами не буде з’ясована, ми готові піднімати це питання хоч на кожній сесії.
 
– Нещодавно пані Тимошенко заявила, що БЮТ відстоюватиме, щоб землю в Україні продавали лише через аукціони. Поряд з тим, депутат Львівської міської ради від вашого блоку Роман Федишин, який є генеральним директором ринку „Шувар”, звернувся до міськради з проханням про виділення земельної ділянки на вул. Хуторівка, 4-б для розширення території ринку. Чи голосуватиме фракція БЮТ за таку ухвалу, коли її розглядатимуть на сесії?
 
– Що я можу на це відповісти… Кожен член фракції, а в нашій фракції є 23 члени партії „Батьківщина” та один позапартійний, знають рішення і позицію лідера нашої партії. Я думаю, вони свідомі того, і за те, що суперечить офіційній позиції БЮТ, ніхто голосувати не буде.
 
– Юрію Івановичу, нещодавно Юлія Тимошенко заявила, що вона збирається їздити регіонами і відвідувати сесії місцевих рад. Чи відомо Вам, коли лідер БЮТ планує побувати на Львівщині?
 
– Мені ще про це нічого не відомо.
 
– Блок Юлії Тимошенко ініціював прийняття закону про імперативний мандат для місцевих рад. Голова фракції БЮТ у Львівській облраді Іван Денькович після прийняття цього закону заявив, що він дозволить дисциплінувати депутатів, адже у блоку Тимошенко в ЛОР з дисципліною були деякі проблеми. Пане Юрію, чи були такі проблеми у фракції БЮТ у Львівській міській раді і чи змінилося щось із прийняттям закону про імперативний мандат?
 
– Я вважаю, що прийняття закону про імперативний мандат, — це дуже правильне рішення і зараз такий закон був на часі. Однак я не можу сказати, що для нашої фракції він щось змінив, адже пропуски чи то засідань фракції, чи то засідань сесії або депутатських комісії, у нас не були масовими, а коли депутати пропускали, то тільки із поважних причин — або були хворі, або були у відрядженнях за основним місцем праці.
 
– Нещодавно Тимошенко та Балога підписали угоду про співпрацю БЮТ та „Нашої України” на місцях, яка передбачає, що регіональні осередки обох блоків також мають підписати відповідні угоди. Чи готується вже угода про співпрацю між львівськими міськими БЮТ та НУ? Що, на вашу думку, може стати на заваді підписанню такої угоди?
 
– Я думаю, що між нами нема ніяких гострих протиріч. Одразу ж після виборів ми почали активно співпрацювати з „Нашою Україною” і далі будемо співпрацювати. Скажу більше, що ми готові співпрацювати зі всіма без винятку фракціями Львівської міської ради.
Що ж стосується угоди, то про неї наразі ще розмови не було, тому я не можу нічого сказати з цього приводу.
 
Розмовляла Оксана ЛАБОЙКО
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ