Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Юрій Лепецький: Що стосується керівників тих підрозділів, за які я відповідаю, то жодних кадрових змін не буде

Юрій Лепецький за часів Медведчука працював на посаді заступника голови ДПА у Львівській області, допоки сам не пішов з цієї посади у 2005 році. Цього тижня він повернувся до Львівської податкової на ту ж саму посаду. Про повернення до податкової та про те, чим займатиметься Юрій Лепецький у відомстві голови ДПА у Львівській області Віталія Хилюка, «Гал-info» спитався в самого новопризначеного посадовця.
  – Вас призначено на посаду заступника голови ДПА у Львівській області. За яку ділянку роботи Ви будете відповідати на цій посаді?
 
– Я куруватиму роботу управління інформатизації процесів оподаткування, управління контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД, а також відділу реєстрації та обліку платників податків. Пріоритетним напрямком моєї роботи буде впровадження системи приймання звітності в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку.
 
Це управління новостворене «під Вас» чи існувало раніше?
 
– Ні, ці підрозділи існують в структурі ДПА у Львівській області вже не перший рік, і моє керівництво, призначивши мене на цю посаду, довірило мені цю ділянку роботи, дуже цікаву, як на мене. Революційних зрушень в цій царині не буде, просто продовжуватиметься робота, розпочата до мене.
 
– Можете назвати причини Вашого попереднього звільнення з посади першого заступника голови ДПА?
 
– Це можна пояснити лише одним: на той час була така політична воля керівництва ДПА України.
 
– Чим Ви займалися після свого звільнення з ДПА у 2005 році?
 
– Працював на посаді заступника начальника одного з управлінь ВАТ “Західенерго”.
 
– Кажуть, що Ваше призначення – це початок кадрової чистки в ДПА у Львівській області?
 
– Що стосуються керівників тих підрозділів, за які я відповідаю, то жодних кадрових змін не буде. Адже тут працюють досвідчені фахівці, професіонали своєї справи і замінювати їх немає сенсу.
 
– Як Ви можете прокоментувати чутки про заміну на посаді голови ДПА у Львівській області Віталія Хилюка?
 
– Як ви самі сказали, це “чутки”. А “чутки” я не коментую.
 
– Чи є Ви членом якоїсь політичної сили, які політичні погляди сповідуєте?
 
– Я не є членом чи учасником жодної з політичних партій, не належу ні до яких сил чи об’єднань. Я і раніше ніколи не перебував і не брав участі у жодних політичних проектах. Я притримуюся позиції, що кожен має займатися своєю справою, а розводити балачки – це не моє.  
 
– Частина підприємців Львівщини негативно поставилась до Вашого призначення, як Ви до цього ставитеся?
 
– Насамперед я прийшов працювати для інтересів держави. І вважаю, що мої професійні навики доведуть цій частині підприємців, що вони мають стосовно мене упереджене уявлення. Сподіваюсь, що найближчим часом їхня думка зміниться. Звичайно, мені як і кожній людині, було приємно прочитати в пресі висловлювання окремих підприємців, які насамперед оцінювали мене на попередній посаді за професійними якостями.
 
– Чи змінилися принципи податкової політики в області з 2004 року?
 
Напевно, на це питання об’єктивну відповідь дадуть не працівники податкової служби, а платники податків: бізнесмени, керівники великих підприємств. Завдання ж податкової служби з моменту її створення є незмінне – контроль за сплатою податків до державного бюджету, і тому в принципі таких змін не може відбутися. Є податкове законодавство, і є податківці, які його чітко виконують в частині збору податків, ось і все – жодної політики.
 
 
Валентин КОНЦЕВИЧ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ