Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

За «Репід трайдент-2016» спостерігали представники 20 країн

6 липня на Львівщині на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачногоня провели День високоповажних осіб та преси. У рамках українсько-американських військових навчань «Репід Трайдент – 2016». Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

За діями багатонаціональних підрозділів, які беруть участь у навчанні, спостерігали представники дипломатичних відомств, військове керівництво Збройних Сил України та країн, які беруть участь у цьогорічних маневрах. Від обласної влади присутні були голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

Військові делегації від України, США та країн-учасниць очолили заступник командувача Сухопутними військами Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак, командувач військ оперативного командування «Північ» ЗС України генерал-майор Олександр Локота, заступник командувача Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-майор Тімоті МакГуаєр, начальник Генерального штабу ЗС Грузії генерал-майор Вахтанг Капанадзе, начальник штабу Командування СВ Збройних Сил Королівства Норвегія генерал-майор Одін Йоханссен, а також представники офіцерського корпусу збройних сил інших країн-учасниць та Київської асоціації військових аташе.

«Ми мали змогу побачити на рівень взаємосумісності, злагодженості та навченості українських підрозділів Збройних Сил і Національної гвардії та країн-партнерів, які приймають участь у цьому навчанні. Особливо слід відмітити також роботу багатонаціонального штабу, у якому виконують завдання військовослужбовці більше десяти держав світу. Присутність сьогодні тут такої потужної когорти наших партнерів і товаришів по зброї засвідчує широку міжнародну підтримку у боротьбі Українського народу за суверенітет і територіальну цілісність України, як демократичної європейської держави», – наголосив заступник командувача Сухопутними військами Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

На початку візиту співкерівники військових навчань полковник ЗС України Едуард Москальов та полковник армії США Нік Дуcіч ознайомили високоповажних гостей із організацією та порядком проведення «Репід Трайдент-2016». Військовослужбовці ЗС України, зокрема, поінформували присутніх про вітчизняний досвід виконання бойових завдань у зоні АТО. А саме: застосування механізованих підрозділів, ведення рейдових дій аеромобільними підрозділами, дії підрозділів морської піхоти під час ведення оборони морського узбережжя та досвід застосування підрозділів Національної гвардії України в ході виконання завдань в районах проведення АТО.

«Великий об’єм роботи було виконано на рівні батальйону та бригади щодо планування. Саме завдяки спільній праці на полігоні військовослужбовці діяли вправно та злагоджено. Військові навчання «Рапід Трайдент – 2016» відіграють вагому роль у підготовці військ в контексті загальноєвропейської безпеки», – повідомив заступник командувача Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-майор Тімоті МакГуаєр.

Після цього, високоповажні особи мали змогу спостерігати за практичними діями багатонаціональних підрозділів на навчальних ділянках полігону.

За інформацією Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, загалом у військових навчаннях «Репід Трайдент-2016» беруть участь понад 1800 військовослужбовців із 13 країн світу. Окрім України та США до навчань залучено військовослужбовці з Канади, Великобританії, Болгарії, Литви, Туреччини, Румунії, Грузії, Республіки Молдова, Республіки Польща, Королівства Норвегії та Королівства Швеції.

Метою цьогорічних маневрів є запровадження у Збройних Силах України передових методик підготовки особового складу армій провідних країн світу, обмін професійним досвідом, покращення рівня взаємодії між підрозділами Сухопутних військ США, України, армій країн-учасниць НАТО і членів програми «Партнерство заради миру».

Завершиться «Репід Трайдент – 2016» 8 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ