Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Безумці і злодії» - український священик про майданівців

В Україні не прийнято погано говорити про священиків. «Ну і що, ми давали на перекриття церкви, а він купив собі джипа? Йому треба, бо дороги погані», «Ну і що, священик збив насмерть жінку, перебуваючи за кермом у нетверезому стані», «Ну і що, священики в Тернополі лапали жінок в місцевому клубі, а потім билися на кулаках». І так у переважній більшості випадків, а найчастіше таке «всепрощення» відбувається в селах. Чомусь священикам в Україні дозволено все, навіть називати героїв Небесної Сотні – безумцями і злодіями.

Олександр Клименко – протоієрей, який не так давно «підірвав» цілу Україну своїм виступом у «Голосі країни», що  на «1+1».

Виступ феєричний, голос також, але от з головою – проблема. На своїй сторінці у фейсбуці О.Клименко заявив, що лище безумці і злодії бувають безстрашними і безкомпромісними, маючи на увазі людей, які загинули на Майдані.

А після масових розстрілів тролив Аллу Мазур, виклав її фото, натякаючи на те, що «1+1» бреше про Революцію гідності. Бо Алла Мазур закликала своїх глядачів не повертатись у реальність.

Крім того, він просто у захваті від Охлобистіна і піарить фільми за участю актора, котрий не так давно отримав паспорт ДНР. А найцікавіше те, що Клименко це зробив 18 лютого 2014 року в один із найстрашніших днів Незалежної України, коли беркутівці розстрілювали десятки беззбройних людей на вул. Грушевського та Інститутській.

А іще священик, який належить до Московського патріархату, критикує православну церкву  київського патріархату і жартує із хресної ходи її прочан. Як ви вважаєте, така поведінка пасує  св. отцю?

І тепер у мене виникає запитання, ні, не до священика, бо хворих на голову людей у нашій країні, на жаль, немало, а до продюсерів і кастинг-менеджерів телеканалу «1+1». Усю цю інформацію про Клименка можна знайти на його сторінці у фейсбуці. Як така поважна і велетенська структура, як «1+1» медіа могла таке пропустити? А я вам скажу – ніяк. Просто дядько в рясі і зі золотим півкілограмовим хрестом на грудях це рейтингово, та й  голос у нього, справді, неабиякий. А може, тоді наступного разу, нехай покличуть Путіна? Думаю, що рейтинги будуть зашкалювати. Або Захарченка, чого ж ні? Але я все ж таки сподіваюся, що це помилка, бо «1+1» один з небагатьох каналів, над яким поки що не висить великий і жирний ярлик: ЗРАДА.

Але це ще не кінець історії. Телеканал «1+1»  вирішив відреагувати на закиди щодо Олександра Клименка й узяв у нього інтерв’ю. Зокрема говорили і про його дописи, щоправда, не про всі. А про ті, що  про безумців і злодіїв. Виявляється, Клименко мав на увазі Яценюка і його вислів: «Як куля в лоб, то куля в лоб», а не героїв Небесної Сотні:

«Текст був реакцією на виступ одного з політиків, який сказав, як на мене, жахливу і безвідповідальну псевдогероїчну фразу: "Куля в лоб – то куля в лоб". Це псевдогероїка, коли людина не збирається підставляти свій лоб, але цією фразою підігріває кров у тих людей, які вірять в ту чи іншу ідею».

Щодо тролінгу Алли Мазур і телеканалу, на якому він зараз здобуває популярність, то він просто боявся журналістів, але коли прийшов,  то зрозумів, які всі милі і пухнасті:

«Попри мої побоювання, я зустрів на «1+1» та  у «Голосі країни» абсолютно відкритий колектив».

І це все. Щодо Охлобистіна – жодних коментарів, щодо образ у бік київського патріархату – жодних коментарів. А вершиною ідіотизму буде його перемога на «Голосі». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ