Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дебати показали - Садовий або Васюник!

Слід подякувати Львівському Комітету Виборців України та Міжнародному Фонду «ВІДРОДЖЕННЯ» за організовані дебати кандидатів на посаду міського голови Львова, які відбулися 18 жовтня цього року у Леополіс холлі. Багато глядачів онлайн-трансляції змогли побачити у порівнянні абсолютну більшість кандидатів, не було лише Руслана Кошулинського. А зараз все більше і більше переглядають баталію в записі. Кандидати під прицілами телекамер, у присутності Андрія Садового, в незручній атмосфері конкуренції та змагання за симпатії виборця розкривалися мимоволі, кожен по-своєму.

Сформувалися одразу групи по інтересах: група перша  – хто реально хоче забрати міську владу у Садового, група друга – хто бере участь в «договірному матчі» на користь Садового в якості його технічних кандидатів, і ті, яким «по цимбалах», бо їм нічого не світить. Будь-хто зможе у записі на інтернет-ресурсах передивитися перебіг цих дебатів і сформувати свою думку про кандидатів.

Від себе скажу, що дивуюся, як відомі політики, народні депутати вибрали для себе роль  псевдо-кандидатів і включилися в цю «брудну гру», адже їм із Садовим добре, вони прямо на дебатах йому і дякували.

Отже підсумуємо: скоро всі мешканці Львова дружно підуть на виборчі дільниці і оберуть нового, чи старого-нового голову міста. І знаючи українську традицію (що ми деколи міняємо шило на мило і жалкуємо про те, що зробили) напевно важливим буде те, щоб ми не зробили гірше, чим є. Хоча, дехто думає, що куди вже гірше.

Насправді, прихід Андрія Садового був реформаторським та революційним кроком, Львову бракувало туристичної інфраструктури і загального шарму. І він зумів це організувати. І попри загально-опозиційну критику опонентів, звинувачення у підтримці незаконного будівництва, корупції та створенню монополії використання міського бюджету, Андрій Садовий є і найближчим часом буде рейтинговим лідером міста Львова, який не тільки  готовий знову стати міським головою, але реально претендує на всі можливі та достойні пости у державі. В тому числі і на пост Президента. Тому, якщо ми не хочемо нічого міняти у місті - то вибираємо Андрія Садового.

Дмитро Добродомов – львівська телезірка, народний депутат та лідер Народного Контролю. Під час виборчої кампанії, він немаючи значних фінансів (судячи із декларації) зумів стати учасником майже всіх наддорогих політичних ток-шоу на «Інтері» (власник Льовочкін) та на ICTV (власник Фірташ). Невтомний борець із корупцією на телеканалі ЗІК, лідер викривальної роботи, після якої чогось не було ні відкритих кримінальних справ, ні реальних покараних корупціонерів. У Добродомова  взагалі немає господарського чи бодай  управлінського досвіду. Можливо він зможе компенсувати це приходом до львівської Ратуші колективу журналістів та «телеактивістів боротьби із корупцією». Чи зможе він із таким трудовим шляхом та кваліфікацією справитися із господарством мільйонного міста?

Володимир Гірняк. Його колись власноручно Андрій Садовий сам відкрив громадськості, запримітивши в нього наполегливість та підприємливість. Досвід у дрібному бізнесі, два терміни депутатської діяльності у Львівській міській раді, гучні - на все місто – будівельні проекти. Володимир Гірняк вже втретє настирливо стукається у двері кабінету міського голови Львова. Слід віддати належне його 9-тимісячному передвиборчому марафону, великій кількості зустрічей із виборцями. Він дійсно знає чого хоче, і впевнено хоче цього добитися. Це такий собі Садовий №2, копія раннього Садового, яка значно гірша від оригіналу. Чи зміняться правила гри, сама міська команда виконавців, коли Володимир Гірняк стане міським головою ? Сумнівно. Це ж його друзі та партнери. Він сам з ними робив бізнес, «рішав» питання. Адже він сам був у цій команді, і пішов з неї тому, що зірка Садового інших зірок біля себе не терпить. А Гірняк не захотів бути  безсловесним роботом у «секті Садового».

Якщо ми хочемо змінити правила гри у Львові та зруйнувати кругову корупційну мережу бізнесу «друзів Садового», тоді треба вибирати сильну фігуру рівня Садового із іншої команди, якій можна довірити таке складне та велике місто.

Дмитро Добродомов та Ігор Васюник єдині на цих дебатах, хто опонував діючому міському голові Андрію Садовому. Вони звернули увагу глядачів на корупцію, неправильний вектор руху міста, недолугу бюджетну політику. Ігор Васюник поставив діагноз «Про два Львова» і готовий цю проблему вирішувати. Він - двічі народний депутат, має досвід управління великими колективами, знає реальні умови роботи українського бізнесу. Ігор Васюник  єдиний із кандидатів, хто за своїм досвідом роботи та менеджерськими здібностями може стати на один рівень із Садовим і готовий одразу до роботи міським головою.

Всі інші кандидати гублять свій рейтинг у межах статистичної похибки і тільки допомагають Андрію Садовому перемогти втретє на міських виборах.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ