Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дерибан лісу на Старосамбірщині триває?

Мені стало відомо від місцевих жителів с. Стрілків та Гвоздець Старосамбірського району Львівської області про самовільну вирубку лісу. Торік вже траплялася схожа історія. Коли КП «Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс» вчиняло масові вирубки лісу на території Старосамбірського району Львівської області.

Наведу конкретні факти: 13 січня 2015 року у присутності місцевих жителів спеціальною комісією Старосамбірського району у складі представників органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів та громадських активістів на верхньому складі в селі Дністрик Старосамбірського району Львівської області було виявлено близько 2000 кубометрів неклеймованої деревини, вирубаної КП «Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс».

Я відреагувала на цю ситуацію та направила депутатські звернення голові Львівської ОДА Синютці О.М.; Начальнику ГУМВС України у Львівській області Загарії Д.Д.; голові Державної екологічної інспекції України Казимиру М.М., і за цим фактом прокуратурою Старосамбірського району було розпочато кримінальне провадження про вчинення кримінального правопорушення за фактом незаконної порубки лісу (за ст. 246 КК України).

Ми також отримали відповідь від Державної екологічної інспекції у Львівській обл., яка повідомила, що під час перевірок КП «Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс» виявила незаконну вирубку дерев, що завдало шкоди на понад 500 тис. грн. На сьогодні: триває досудове розслідування в кримінальному провадженні, деревина зі складу в селі Дністрик зникла, винних осіб не притягнуто до відповідальності. І це при тому, що у підприємства вже новий директор, а виходить, що нечисті схеми ті самі, що і за сторого очільника?

Представники правоохоронних органів переконували, що на час досудового розслідування вищезазначена деревина буде на складі. Однак до мене вже звертаються місцеві жителі зі зверненнями про те, що вся неклеймована деревина вивезена зі складу і невідомо, де вона є тепер. Ймовірно, вона була незаконно продана за кордон.

Аби перевірити ці факти, також були направлені відповідні депутатські звернення до відповідних органів.

 На днях наш колега Василь Курій виявив нові порубки лісу, до яких, можливо, причетне КП «Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс». Ми вже підготували та направили депутатське звернення начальнику Старосамбільського ВП ГУНП Чекасу Р.О. у Львівській області.

Прошу правоохоронні органи звернути увагу на цю справу та перевірити інформацію . Про подальший перебіг подій інформуватиму  і надалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ