Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Дні російських диверсантів в Україні. Хто і як святкував

День диверсій відсвяткували в Україні. Були постріли, вибухи, поліція, пожежники, зрештою, звичайні атрибути добротної диверсії. Зорганізували це свято російські спецслужби, хоча серед виконавців був і один українець, принаймні за паспортом, але у Порошенка, Авакова і Луценка побачили слід Кремля і руку Путіна.

Тепер все по черзі. Посеред ночі на Харківщині вибухнув військовий склад із боєприпасами та технікою, евакуювали понад 20 тисяч людей, а це практично усе населення невеличкого містечка Балаклія, в якому і розташований склад.
Він був одним із найбільших в Україні: в арсеналі зберігалося більше 130 тисяч тонн боєприпасів. Експерти та пожежники кажуть, що він горітиме ще з тиждень. Щодо версій : «Чому боєприпаси почали раптово вибухати?», то їх є декілька. Перша і головна – це диверсія, зорганізована Кремлем, і швидше за все на арсенал скинули бомбу із безпілотника. Інша теж передбачає участь вихідців з Мордора, але вже без літака. Як би там не було, тішить, що всі залишились живі, щоправда вікна в квартирах у п’ятикілометровій зоні від вибуху повністю потрощені. У деяких будинках понищило балкони.

Експерти подейкують, що склад горітиме ще як мінімум днів сім. Пожежу зараз загасити нереально, оскільки, підступати навіть на кілометр до складу дуже небезпечно через постійні вибухи. Тому в мене виникає запитання: якщо до арсеналу неможливо підступитися, а відповідно провести експертизу, то звідки у влади з’явилася версія щодо диверсії? Ворожка наворожила? Хоча з фантазією у влади проблем ніколи не було, згадати хоча б безвізовий режим з 1 листопада 2015 та курс долара по 13.

Пізніше, близько опівдня, за кількасот кілометрів від місця вибуху, з пістолета «ТТ» розстріляли двох чоловіків. Один із них загинув. Ним виявився колишній депутат російської держдуми Денис Вороненков, який проливав світло на бізнеси і співпрацю Януковича з Путіним і взагалі на російську агресію в Україні.

В Україну він, свого часу, втік і отримав статус політичного біженця. А втікав екс-депутат,  бо почав критикувати Путіна. Але таким білим і пухнастим пан Вороненков був не завжди. Свого у 2014 він голосував за анексію Криму, а також підтримував ідею створення Новоросії. Телеканалу 1+1 він пояснив це тим, що боявся.

Вбивцею виявився громадянин України. Охоронець Вороненкова під час перестрілки випустив у нього з десяток куль, три з яких потрапили в живіт, груди та  хребет, а одна пройшла на виліт через голову. Після поранень кілер ще 4 години жив, йому навіть зробили 4 операції, але врятувати його не вдалося. Тому про мотиви знову говорити не доводиться, але, як і у випадку зі складом на Харківщині, – є версії. І у кожній із  них фігурує Москва і Путін.Якщо в обох випадках Прокуратура і СБУ мають рацію, то можна зробити висновок, що російські спецслужби себе почувають в Києві комфортніше за українські.

Про диверсії поговорили, тепер до теорій змови. В США кажуть, що Трамп у співпраці з Мордором «злили» Хіларі Клінтон. До цього були тільки здогадки і чутки, а тепер про це заявили на телеканалі CNN.  За повідомленням телеканалу, американське бюро розслідувань отримало «якусь» інформацію від «когось», у якій йдеться про телефонні розмови, поїздки та зустрічі американського мільярдера із російськими спецслужбами. І нібито саме завдяки Путіну Трамп і став президентом. Хоча де логіка і де вигода РФ – не  зрозуміло, бо, як ми бачимо, останнім часом новий орендар Білого дому нічого хорошого для Путіна не зробив. Навіть навпаки, санкції і досі в дії, Україна й досі у фаворі в адміністрації Трампа,  і навіть йдеться про чергові транші і збройну підтримку нашої держави. Можливо, Трамп просто «пожував і викинув Валодьку, як гумку». Принаймні сподіваюся на це.

На разі, ані Трамп, ані ФБР  не дають офіційних коментарів. Але якщо співпрацю все ж таки доведуть, то цілком ймовірно, що американці однозначно добудують стіну із Мексикою, і Трампа залишать по той бік. Зачинять за ним двері і сховають ключ. 

Володимир Мельник, ведучий радіо ”Львівська Хвиля”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ