Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Грудень, ніч, сніг. У Жидачеві кладуть асфальт (відео)

Лише факти. 7 грудня 2012 року. 19.30. Температура повітря "- 5". Сніг. Львівщина. Місто Жидачів (у напрямку на Гніздичів). Дорожники кладуть новий шар асфальту...


...А ще відомо, що Львів винен 110 мільйонів за вже зроблені дороги. І це при тому, що  нині зі Львова на Луцьк, Тернопіль та Івано-Франківськ не дороги, а напрамки, вже б на них революцію, щоб тільки ями позасипали чим-небудь. І не згадую про інші дороги - напрямки місцевого значення. Кажуть, коштів немає.

А ось норми ДБН, на які посилаються жидачівські дорожники (www.dbn.at.ua/load/0-0-0-141-20):


5 ВЛАШТУВАННЯ ТОНКОШАРОВИХ ПОКРИТТІВ

5.1 Погодні умови. Роботи з влаштування ТШП виконують, якщо температура повітря протягом 48 год. була не менше ніж плюс 10 °С та за прогнозом має тенденцію до підвищення. У будь-якому випадку, коли відносна вологість повітря перевищує 80% або погода є похмурою, необхідно перевірити прогноз погоди і прийняти рішення щодо виконання робіт.

Влаштування ТШП із сумішей асфальтобетонних гарячих та щебенево-мастикових у дощову погоду і по вологому покриттю заборонено.

Влаштування ТШП із суміші асфальтобетонної холодної литої дозволяється при температурі не менше ніж плюс 5 °С, якщо остання має тенденцію до підвищення, та на вологому покритті при відсутності води.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ