Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канцлер Меркель піарить Турянського

Сьогодні прес-служба т.в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації розповсюдила новину з промовистим заголовком: « Напередодні Дня незалежності України Юрій Турянський зустрінеться з Ангелою Меркель». Звичайно можна порадіти за німецьку пані Канцлер, яка матиме честь бачити самого «очільника ОДА», як люблять говорити на Винниченка 18. І все це було б смішно, якби не так сумно.

В PR є поняття «паровоза», коли хтось «нульовий» починає критикувати політика найвищого рангу чи в якийсь інший спосіб асоціювати себе з ним. В результаті ім’я невідомого з’являється в ЗМІ поруч з важковаговиком, який в такий своєрідний спосіб витягує його на вершину. Про це всі починають говорити, коментувати. Ну це щось подібне на те, коли моська гавкає на слона чи Ляшко на Коломойського. Цирк одним словом.

Ось цей фантастично змістовний текст повідомлення прес-служби облдержадміністрації:

«Т.в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Турянський зустрінеться з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Її візит до Києва відбудеться 23 серпня, напередодні Дня незалежності України.

Плануються переговори Канцлера Німеччини Ангели Меркель з Президентом України Петром Порошенком та Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Окрім того, відбудеться її зустріч з Віце-прем’єр-міністром-Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом за участі  керівників Львівської і Донецької обласних державних адміністрації та Київської міськдержадміністрації».

До речі, це повідомлення на офіційному сайті ОДА супроводжується персональним фото т.в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації. Якийсь він вже на ньому зажурений, замислений, заглиблений у себе. А можливо просто подумки повторює фрази вітання до Федерального Канцлера Німеччини. Але ще не вирішив, як звертатися: чи «Guten Tag, liebe Frau Bundeskanzlerin», чи як до подружки Путіна просто: «Здрафствуйтє, товаріщ Канцлєр».

Коротше кажучи, дипломатичний етикет відпочиває! Меркель і Турянський! А про Президента України Петра Порошенка в офіційному повідомленні згадали аж у третьому абзаці! Коротше, тойвово без слів, як т.в.о. без повноважень! Але коли дуже хочеться покататись на халяву на політичному поїзді, то можна і в вагон до пані Меркель зайцем заскочити.

Краще дійсно деколи жувати, а ніж подібне писати чи говорити! Згадане повідомлення є прикладом унікального моветону, який без сумніву увійде в підручники зі службового етикету та стане чудовим прикладом для кейс-стаді в Академії державного управління.  

P.S.  Цікаво, а акредитація на зустріч Турянського з Меркель коли розпочнеться? :-)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ