Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Окружні виборчі комісії на Львівщині запрацювали

На Львівщині створені згідно з нормами виборчого законодавства окружні виборчі комісії вчасно провели свої перші засідання. Отож, організаційно та технічно вибори на Львівщині розпочалися. Ось кілька зауваг щодо роботи ОВК.

1)Формування та перше засідання ОВК.

ОВК були сформовані вчасно. Також у визначений термін були проведені перші засідання, на яких був кворум: члени комісій склали присягу

Особливості: ВО 120 – керівний склад не має досвіду роботи на виборах, ВО 119 (Львів) керівний склад з Києва та Тернопільської обл., ВО 124 (Яворів) – є члени комісії зі Львова, які не готові приїжджати на засідання.

Цікавий факт: у ОВК 120 (м.Львів) представник в ОВК від кандидата Рабіновича під час складання присяги схрестила пальці, як у фільмах, коли обманюють.

У ВО 124 (Яворівський р-н) – 15 квітня засідання не відбулося, не вдалося зібрати кворум, оскільки багато членів з Львова. Наступного дня кворум був, комісія працює.

ВО 120 (Львів) – заступник голови (кандидат Саранов) дізнався про роботу в комісії від спостерігача КВУ.

У цій же комісії двоє членів думали, що вони представляють кандидата Ляшка, хоча насправді були зазначені, як представники Бойка та Тігіпка.

Очевидно, що члени виборчих комісій очікують більш детальних інструкції від штабів, часто не знають, як себе вести. Вирішують ситуацію члени ВК, які обізнані із законом, навіть якщо вони не на керівних посадах.

2) Щоду складу комісій: незначна частина членів комісій родом з Києва, Київської та Тернопільської обл., це представники кандидатів Рабіновича, Цушка, Саранова, Маломужа. На керівних посадах є люди без досвіду. Очевидно, що будуть заміни, однак не такі значні, як 2012року, в окружних виборчих комісіях можливі зміни від 2 до 6 осіб. Багато скарг на комуністів, бо від них люди старшого покоління, яким складно виконувати їхні обов’язки.

3) Матеріальне забезпечення.

№119 (м. Львів, Франківський район) – приміщення для ОВК було виділено із запізненням, і воно не відповідає потребам комісії (не достатньо місця), проте самі члени комісії претензій не мають – не знають нормативної бази щодо умов роботи ОВК.

ВО 117 (м. Львів, Залізничний р-н) голова готує звернення до районної адміністрації щодо створення умов для роботи.

ВО 123 (м. Золочів)на першому засіданні був присутній голова РДА і пообіцяв створити умови.

Разом з тим, нагадуємо, що кандидати повинні інформувати окружні виборчі комісії про заходи, які будуть проводити на території округу, надавати взірці друкованої продукції. ОВК повинні сприяти в організації заходів в рамках виборчої кампанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ