Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справедливість буде! Якщо за неї боротися!

Зустрілась із проблемою, яка мене турбує і яку хотіла б запропонувати для публічного обговорення. Мова йде про підтримку потребуючих за рахунок фонду депутата обласної ради.

Нині він становить 10 700 на місяць. Невелика сума, але для багатьох людей, які попали у біду – вона може стати т.зв. рятувальною соломинкою. Ми із моїми помічниками дуже втішилися такій нагоді допомогти людям і одразу ж почали з’ясовувати механізми розподілу виділених коштів. Однак з’ясувалося, що навколо, загалом позитивної практики, існує чимало т.зв. “підводних течій”, які в кінцевому результаті можуть погубити чи дискредитувати хорошу ідею.

По-перше, хто має бути отримувачем виділених коштів? Наче б то існує загальний порядок їх виділення – для тих, хто звертається до депутата за такою підтримкою і має на це підтверджені документами підстави. Однак підозрюю, що для багатьох людей у нашій ситуації збір оцих підтверджуючих документів може перетворитися на додаткове (можливо й неподоланне) випробування. Крім того як зазначають у райадміністрації, не усі ті, хто є постійними прохачами такої допомоги є саме тими, що її потребують першочергово. А гостро потребуючі, менш спроможні поклопотати за себе, якраз залишаються нею й неохоплені.

По-друге, у соціальних мережах та й у розмовах можна зустріти думку, що ці кошти використовуються депутатами не за призначенням, а на свої власні потреби, що допомога ця йшла на наближених до депутата людей, родичів чи помічників. Як цього уникнути? Здавалося б просто – через оприлюднення списків тих, кому була надана відповідна допомога! Все, здавалося б тоді, стає прозорим та відкритим. Однак підозрюю, що знайдеться й чимало людей, які будуть соромитися такої публічності та відкритості.

І по-третє, як вийти із тієї прикрої ситуації у яку потрапили і депутати і, головно виборці, в результаті недосконалого закону про вибори до місцевих рад? Мова йде про той прикрий факт, що в деяких округах виявилось обраними кілька депутатів, а в деяких вони взагалі відсутні! У нашому ж випадку – деякі виборці користуватимуться фінансовою підтримкою з кількох депутатських фондів, а інші будуть її позбавлені. А це несправедливо!

Хто має якісь пропозиції, напрацювання, поради з цього приводу – висловлюйтесь! Рада буду їх почути і донести до відома усього депутатського корпусу. Тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти справжньої соціальної справедливості!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ