Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тероризм як засіб впливу. Путін примушує Захід до коаліції.

Часи нові, а методи старі. Колись СРСР у своїй політиці на Близькому Сході опирався на прорадянські режими Єгипту та Сирії, воюючи із цивілізованим Заходом (в особі США та Ізраїлю) за допомогою терору, який вчиняли бійці Організації Визволення Палестини та інших радикальних мусульманських організацій – клієнтів КДБ. Сьогодні Кремль, маючи своїх агентів у всіх без винятку «бойових фракціях» учасників конфлікту в Сирії, примушує Захід грати у «свої шахи» на вигідних для Москви умовах , застосовуючи неймовірні для західної свідомості методи шантажу та тиску. І це лише тільки початок.

Володимир Путін добивається термінового зняття санкцій із Росії, залагодження «українського питання» на вигідних для нього умовах, взамін пропонуючи стати союзником Заходу у війні із Ісламською Державою. Але і тут Путін хитрує, бо намагається при цьому  зберегти владу своєму ставленику – диктатору Асаду, хоча б на частині території Сирії. США та Франція, яка є основним учасником  переговорів щодо Сирії від Європи і активно підтримує антиасадівську прозахідну коаліцію, чітко дали зрозуміти Путіну,що не погоджуються стати в такий сумнівний союз  разом із Росією та Іраном.

     Російські військові частини в Сирії, бомбардування російською авіацією противників Асада (із числа прозахідної коаліції)  спасли від швидкого падіння проросійський режим, але не вирішили основне завдання – збільшити контрольовану територію. Без значного наземного контингенту  проросійському Альянсу із числа залишків сирійської асадівської армії, іранців із Корпусу стражів ісламської  революції (КСІР) та ліванської Хізбалли дальше просунутися не вдається.

Путін почав ідеологічну обробку свого населення, готуючи його до нової військової авантюри. На цей раз в Сирії. Шовіністична істерія нагнітається до потрібного градусу і тут «бац», як на замовлення,  теракт  проти російського пасажирського літака із туристами перевізника «КолимаАвіа», 220 жертв.   Вину на себе начебто взяли представники ІД, начебто це відповідь на бомбардування, які вчиняють  росіяни у Сирії. Влада Кремля два дні не реагує на цю подію, а потім якось мляво просить не квапитись з оцінками, доки не буде остаточного висновку технічних експертів, хоч всі іноземні ЗМІ, покликаючись  на джерела у структурах розвідок, констатують вибух на борту літаку.

Володимир Путін збирався 15 листопада бути присутнім  на зібранні G20 (група країн великої двадцятки) в Туреччині, але дипломатичними каналами отримує сигнали, що його там не дуже мило зустрічатимуть. Без оркестрів та привітань. Недооцінили його «історичний внесок» в розв’язанні конфлікту у Сирії, не погоджуються на його пропозиції щодо  спільного альянсу із Ассадом проти Ісламської Держави.

І тут, ніби як за детально пропрацьованим графіком, уночі проти 14 листопада стається серія жахливих терактів у Парижі, 130 вбитих та сотні поранених, суспільний шок та загальноєвропейське співчуття. На другий день союзники Путіна, французькі політики Марі Ле Пен та Саркозі заявляють, що із Росією потрібно дружити і разом боротися проти міжнародного тероризму. Одразу за півгодини після перших вибухів Володимир Путін висловлює своє співчуття народу Франції.

Збіг календарних подій, мотивів та виступів  акторів виключають випадковість. Я поділяю думку тих експертів та коментаторів, які вважають, що це влада Кремля організувала обидва теракти. І готовий навести такі аргументи.

1. За свідченнями високопоставлених функціонерів КДБ, які перебігли на Захід і передали туди «всю цікаву інформацію», саме СРСР перший почав застосовувати міжнародний тероризм, в тому числі, і викрадення пасажирських літаків як метод міжнародної політики, що фактично є оголошенням війни цивілізованому світу. Так, за словами генерала румунської розвідки Іона Міхая Пачепи, який  був у 1972-1978 роках заступником DIE Румунії, нинішній міжнародний тероризм був задуманий в луб'янських кабінетах КДБ відразу після Шестиденної війни, в 1967 році. Тоді ізраїльська перемога зганьбила режими Сирії та Єгипту – країн, войовничими урядами котрих керували радники з радянської розвідки (російська "зовнішня розвідка"). Після того Кремль вирішив озброїти ворожих Ізраїлю палестинців і втягнути їх у терористичну війну проти єврейської держави. Генерал Олександр Сахаровський, який створив розвідувальні структури в комуністичній Румунії і піднявся до рівня глави всієї зовнішньої розвідки Радянської Росії, часто говорив союзникам-румунам: «У сьогоднішньому світі, коли ядерна зброя унеможливила вживання військової сили, тероризм повинен стати нашою головною зброєю».

2. Для вишколених у школах НКВД-КДБ агентів людське життя нічого не варте. Методи боротьби з УПА, з чеченським опором чи у Сирії одинакові, почерк той самий. Для ідеологічних маніпуляцій НКВД-КДБ завжди вербували агентів серед членів  УПА та у чеченському підпіллі, наказуючи їм у формі  повстанців знищувати цивільне населення – для дискредитації самої ідеї опору. Тиск на родини повстанців, спалення цілих неугодних сіл , переодівання у чужу форму для спецоперацій – це почерк карателів Кадирова у Чечні та карателів Асада у Сирії. За часів Саддама Хуссейна Ірак дружив із Москвою, бо фінансував терористів у війні з Ізраїлем. Тисячі іракських офіцерів пройшли підготовку у Москві, сотні  були завербовані. Після американської «Бурі у пустелі» та повалення режиму Саддама Хуссейна новий іракський уряд вигнав їх на вулицю. Зараз тисячі офіцерів – баасистів  (Партія БААС Саддама Хуссейна) складають середню керівну ланку всієї військової структури Ісламської Держави.

3. У період між першою та другою чеченською війною, коли у російському суспільстві почали  посилюватися ліберальні настрої і частина суспільства була психологічно готова до надання Ічкерії незалежності, у Москві сталися дивні теракти в під’їздах, потім незрозумілий за логікою  Беслан та Будьоннівськ, після чого симпатії світу та самих росіян до боротьби чеченців за незалежність змінилися із співчуття на ненависть. Колишній розвідник ГРУ Росії Литвиненко був отруєний у Лондоні власне за те, що відкрив факти причетності Путіна до організації цих політтехнологічних  терактів проти своїх громадян .

4. Теракт у Єгипті та Франції об’єднує тема непроданих Росії «Містралей». Франція передумала їх продавати Росії через події на Україні. Єгипет їх купив, що, без сумніву, обурило власника Кремля.

Теперішній Президент Єгипту не мусульманин, а копт. У нього немає ненависті до США та Ізраїлю, як у мусульманських радикальних союзників Росії на далекому Сході. Більше того , у своїй економічній та військовій політиці він орієнтується на Захід. Недавно у Єгипті знайшли потужні поклади газу на морському шельфі, збираються розширити Суецький канал, щоб у рази збільшити обсяги товароперевезень через нього. У тому числі нафти і газу із країн Ормузької затоки, що не на руку Росії. Потужний удар по туристичному бізнесу в Єгипті, загроза терактів викличе відтік  інвестицій та зменшення  фінансових надходжень, що поставить під сумнів реалізацію таких масштабних проектів.

5. Теракт на борту лайнера Airbus A321 був виконаний із такою бездоганністю, що не залишив після себе ніяких слідів. Склад вибухової речовини та спосіб її розміщення, на думку експертів, винятково продуманий. Бойовики  Ісламської Держави від таких тонкощів далекі і таких фахівців   явно не мають.

6. Франція є непоступливим учасником норманської четвірки, яка допомагає Україні стримувати російську агресію на Донбасі та підтримує режим санкцій. Для Франції є болючим питання іноземних мігрантів , яке розколює суспільство і  посилює нацистські настрої та партію Народний Фронт, яка є союзником Росії у цій країні. Нескладно було помітити, що за медійним супроводом Кремля про потоки іммігрантів до Європи слідувало бомбардування Сирії російськими літаками і цільове направлення потоків мігрантів до країн Заходу. Зокрема до Франції, де і без того проживає значна сирійська діаспора. Бойовики, які вчинили теракту Парижі, не були біженцями із Сирії, вони були громадянами Євросоюзу і добре розмовляли французькою. Але був підкинутий паспорт громадянина Сирії.  А Ви б  пішли  на теракт  із паспортом у кишені, по якому можна знайти ваших родичів? Навіть не смішно. Бойовики не кричали традиційних мусульманських гасел, як на відео в ІД, а просто сказали - «Це Ваш Президент у всьому винен… ( мовляв, привіт йому від Путіна) ...».

7. Раніше у подібних випадках через Інтернет  ідеологи  Ісламської Держави поширювали  рекламні матеріали, в яких вихвалялися терористичними звірствами. В цих двох випадках  відповідальність за теракт від імені ІД взяли на себе невідомі особи через телефонні дзвінки на малобюджетні західні  медіа, частину із яких часто пов’язують із тим,у них розміщують проросійські замовні матеріали.

І насамкінець. Володимир Путін в своєму геополітичному божевіллі не знає меж, не має моральних засад чи правил, і в цьому його сила у війні із цивілізованим світом, для якого якому такий підхід є неприйнятним. Я не виключаю, що завтра у Москві можуть відбутися подібні теракти, які організує ФСБ, а виявлять сліди  Ісламської Держави (чи візитку Яроша із Правого Сектору України).     

Президент Литви Даля Грибаускайте попереджувала: «Європа проснеться в жаху, коли Росія почне організовувати терористичні акти на її території. Але тоді Ви не лийте сльози, а згадайте, як Ви закликали Україну до мирних переговорів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ