Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Треба відійти від комуно-більшовицького поділу України на області і райони

Вибори до Верховної Ради, які пройдуть у жовтні, не принесуть потрібних змін. Незважаючи на мажоритарну систему, завдяки якій ніби то мав би підсилитися контроль областей за парламентом, майбутні вибори не принесуть очікуваних результатів в цьому плані.

Тому мажоритарники спільно з іншими депутатами повинні ініціювати проведення адміністративно-управлінських реформ, які б розширили права місцевих органів влади та надали їм фінансові ресурси для реалізації хоча б того мінімуму, який очікують громади.

Необхідна адміністративна та управлінська реформи. Без яких будь-яка зміна центральної влади не принесе жодних змін для народу і для місцевого самоврядування. Адже сьогодні місцеві ради та виконкоми є неефективними через неправильний розподіл функції та відсутність повноважень.

Також країні необхідно поступово змінювати адміністративно-територіальний устрій. Сьогодні територіальні одиниці України не можуть бути самодостатніми та ефективними у самоврядуванні, бо їх утворили штучно в радянський період. Нам потрібно йти шляхом Польщі, яка укрупнила свої адміністративно-територіальні одиниці, і держава одразу почала розвиватися. В нашому випадку треба відійти від комуно-більшовицького поділу України на області і райони та шляхом укрупнення відновити національний український адміністративно-територіальний устрій. Зокрема, створити землі: Галичина, Слобожанщина, Волинь, Сіверщина, Таврія тощо, укрупнити райони і створити повіти. Все це мало б робитися для того, щоб надавши новоствореним краям і повітам достатні бюджетні та економічні важелі, перетворити безправні нинішні населені пункти у повноправні і реально самоврядні громади. Така реформа стала б основним кроком на шляху до перетворення нас з населення України в Український Народ!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ