Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Університет Франка потребує нашої підтримки!

Учора я та голова нашої комісії Юрій Візняк мали зустріч з ректором Львівського національного університету, професором Володимиром Мельником на його прохання. У ході зустрічі ректор розказав про здобутки університету. Сюди під час останньої вступної кампанії було подано найбільшу кількість заяв серед усіх вузів України. Багато нинішніх абітурієнтів було зі Сходу України.

ЛНУ минулого року був також першим серед оформлених патентів, а також впевнено входить у трійку вузів за науковими результатами. Вагомі й досягнення студентів на міжнародних олімпіадах. Звичайно що все це й формує позитивний імідж Львівщини.

Величезна проблема - на яку вказав ректор - це те, що значна частина університетських будівель є історичними пам'ятками і потребують особливого ставлення та підтримки. Що казати виявляється у приміщенні географічного факультету на вул. Дорошенка була духовна семінарія і там знайдені унікальні фрески!!!

Це ж як може бути цікаво для інтелектуальних туристів, яких до Львова мали б привертати справжні історичні а не сурогатні цінності. Без нашої підтримки університету - візитній картці Львова - буде надзвичайно сутужно!!! Думаю, що наша комісія буде готовою розглянути пропозиції від вузу!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ