Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як депутати "добивають" порядок денний сесії. Відео

Львівська обласна рада пішла на рекорд. Чи то сланцевий газ так негативно впливає на депутатську продуктивність, чи то онлайн-трансляція змушує депутатів щовівторка збиратись в обласній раді, але учора, 29 жовтня, обранці Львівщини знову не змогли закрити сесію. Тому депутати зберуться 12 листопада на шосте пленарне засідання.

Зрозуміло, що депутатам набридло «каждого (!) каждого вівторка» приїздити і сидіти в сесійній залі з 10.00 до 18.00. Незважаючи на те, що всім хочеться якнайшвидше покінчити з цим, але кожного пленарного засідання до нескінченного порядку денного підкидають ще додаткових 10 питань.

Про продуктивність представницького органу можна говорити багато, але головна проблема Львівської обласної ради – це кворум. З ранку в сесійній залі депутати ще сидять, а от вже по обіді кворум головам фракцій доводиться витягувати мало не за вуха, прикликаючи до зали (в телефонному режимі) по одному депутату.

Журналістів більше не дивують періодичні дзвінки-попередження під час розгляду питань, які сигналізують депутатам про те, щоб вони повернулися в сесійну залу.

Що ближче до вечора, то менше депутатів вдається заманити на робоче місце. Кворум балансує на межі 59 депутатів. Це із 116.

Тут постає ще одна проблема: коли депутатів у залі нема (тобто взагалі у раді нема), картки в пультах все ж голосують.

Справді, не хотілося знову порушувати таку попсову тему, як кнопкодавство, однак учорашні події просто змушують це робити. На моє зауваження керуючий справами Львівської обласної ради Євген Захаревич двічі проходив між депутатськими рядами з проханням забрати картки депутатів, які відсутні у залі, однак – безрезультатно.

Більше того, чи то через втому від постійних сесій, чи з інших причин, але депутати навіть не намагалися ховатись, голосуючи за своїх колег.

Цього разу майстер-клас показала фракція «Партії промисловців і підприємців», яка у сесійній залі займає стратегічно невигідне місце - просто перед журналістами.


Відео - Гал-інфо.

Ось на відео Ігор Ярема "виручає" одразу двох своїх колег - Олександра Чебаненка та Анатолія Дейнеку.


Відео - Гал-інфо.

А на цьому відео вже Анатолій Дайнека "виручив" Ігоря Ярему.

Якщо уважно подивитися, то цей ряд можна сміливо назвати "рядом взаємовиручки", бо кнопкодавів тут вистачає.

Це лише один факт, який вдалося зафіксувати щодо однієї фракції, однак заради справедливості скажу, що представники інших фракцій теж сміливо тиснуть кнопки за сусідів.

І ще одним показовим фактом продуктивності роботи депутатів є те, як вони слухають питання, про які самі попередньо так багато говорять, вимагаючи, щоб  доповіді робили перші особи, а не рядові клерки.

Ось відео, як депутати слухають інформацію від начальника Головного управління Міністерства доходів України у Львівській області Віталія Пекарчука.


Відео - Гал-інфо.

Коментарі зайві...

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ