Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як стати вигнанцем - майстер-клас від Саакашвілі

Застряг у потязі, застряг на кордоні, кордон замінували, незаконно прорвався на територію України, влаштував кількатисячний мітинг та обійняв Тимошенко – деякі люди за все життя стільки всього не переживають, а Саакашвілі все встиг за один день.

Як сказали б в одній відомій всім рекламі: «А-йййй…. Молодець». Про те, як розвиваються події довкола людини без визначеного місця проживання, можете прочитати на головній сторінці ГалІнфо у розділі «Новини». У черговому блозі хочу Вам розповісти про те, за що ж не люблять Саакашвілі і як він докотився до такого життя.

Кради поки недоторканий!

Колись головний антикорупціонер Грузії, а сьогодні головний антикорупціонер України  (принаймні так про себе говорить сам Саакашвілі), як не парадоксально, загримів у себе на батьківщині через розтрату державних коштів.

Незадовго після закінчення другого президентського терміну, друзів Міхи почали затримувати. Когось звинувачували в корупції, інших підозрювали в зловживанні службовим становищем. Зваживши на всі обставини, грузин купив квиток в один бік і полетів у США, які не мають угоди з Грузією про екстрадицію.

Біжи, Міхо, біжи!!

Уже через кілька місяців, у березні 2014 року, прокуратура Грузії викликала його на допит, але не як звинуваченого, а як свідка. Невідомо, чи то квитки дорогі, чи то дуже зайнятий був, але екс-президент відмовився приїхати.

Прокуратура образилась і винесла обвинувальні постанови стосовно Саакашвілі і декількох інших осіб, які займали високі посади в його уряді. Їх звинувачували у перевищенні службових повноважень щодо насильницького розгону протестувальної акції 7 листопада 2007 року, а також щодо вторгнення спецназу в офіси телекомпанії "Імеді" і відключенням її від ефіру.

Крім цього, слідство заявляло, що після події 7 листопада посадові особи за завданням Саакашвілі хотіли «віджати» одну із місцевих телекомпаній.

Пізніше, у вересні 2014, прокуратура заявила, що він витратив близько дев'яти мільйонів ларі бюджетних коштів на влласні потреби. Зрештою, все його майно заарештували і заочно засудили за всіма вищенаведеними звинуваченнями.

Ви нас не чекали, але ми приперлись!

Помпезно, із почестями, за пришвидшеною процедурою із рук самого президента – так Саакашвілі отримував українське громадянство. Зрештою так само помпезно Порошенко призначав його головою Одеської ОДА. Боротьбу із корупцією в країні Міша, як його вчора кликали на Площі Ринок у Львові, розпочав, користуючись вже перевіреними інструментами – криками та скандалами.

Після кількох публічних сварок, новому очільнику  Одеської ОДА почав заздрити навіть Парасюк.

Рейтинги, рейтинги і ще раз рейтинги

Саакашвілі практично не «вилазив» із екранів наших телевізорів. Десь його хвалили, десь критикували, а десь відверто «мочили». В результаті, екс- президент Грузії звернувся в одну із агенцій, яка займається рейтингами, де йому сказали: «Вас підтримує 1,5 % українців». На голові Міші з’явилося ще кілька сивих волосків, і він вирішив діяти. І знову тими самими перевіреними методами, і перейшов на особистості. Спочатку пройшовся по особі Яценюка, пізніше по Авакову, і все б ішло добре, аж поки Саакашвалі не виступив  проти  Петра Олексійовича. «Меня в жизни так много еще никто не обманывал»,  - заявив грузин, натякаючи на свого вже тепер колишнього друга, який не так давно вручав йому паспорт. Тому Саакашвілі гримнув кулаком і пішов у відставку.Тьху на тебе!

Поганому танцюристу заважають я…..я, а поганому антикорупціонеру – Порошенко. У всіх гріхах, а саме у розкраданні державного бюджету, кришуванні корупції в Одесі, бандитизмі і т. п Саакашвілі звинуватив нинішнього гаранта. Це був великий політичний плювок у бік колишнього товариша. Після цього, вже майже негромадянин України, став бажаним гостем на будь-якому політичному ток-шоу, де він продовжив бризкати слиною і звинувачувати у всьому «злочинну владу».Око за око

26 липня Державна міграційна служба України розмістила на сайті указ президента про позбавлення Саакашвілі українського громадянства. Підставою для позбавлення громадянства Саакашвілі став той факт, що під час заповнення відповідних документів  він не подав інформації про судимості, про які вже йшлося на початку. Ну, а далі ви знаєте: Застряг у потязі, застряг на кордоні, кордон замінували, незаконно прорвався на територію України…..

Володимир Мельник, Львівська хвиля

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ