Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Якщо знову дерибан та обман - народ вийде на Майдан!

Історичні за значимістю, унікальні за умовами дострокові вибори до Верховної Ради відбулися. Ми стали свідками остаточної перемоги європейської мрії українського народу над проросійськими силами, які були оформлені в червоні та біло-блакитні партії. Ми стали учасниками чи не останніх мажоритарних виборів в Україні, проведення яких щораз демонструє всі недоліки нашої політичної системи, яких ми мріємо позбутися.

Пропоную Вам свою інтерпретацію результатів виборів, умовно поділивши всіх учасників на групи залежно від траєкторії росту чи падіння політичного рейтингу.

Група "Переможці Майдану". В неї слід занести Народний Фронт Арсенія Яценюка та Блок Петра Порошенка. Феноменальний результат Народного Фронту, особливо на Західній Україні, ще раз доводить про мудрий та справедливий вибір українських виборців, які оцінили діяльність Яценюка та Турчинова у найскладніші для країни воєнні години . "Всеядність" та виключна неперебірливість Блоку Порошенка щодо кандидатів від Блоку по мажоритарних округах не дала цій політичні силі отримати очікувані соціологами та експертами результати.

Група "Ті, кому вгору". Її очолює Партія "Самопоміч" та особисто Андрій Садовий. Тонке відчуття політичного моменту, бездоганний піар та рейтинг європейського міста Львова принесли Андрію Івановичу заслужену перемогу та чільне місце серед кандидатів на наступні президентські вибори. В цю групу я включив би поодиноких депутатів-мажоритарників, які мають особистий ресурс стати примітними постатями в Києві на політичній сцені, до них я зачислив би і Дмитра Добродомова та інших.

Група "Ті, кому вниз". Нас не може не тішити присутність там найрадикальнішого артиста Олега Ляшка, який ухитрився за три місяці телевізійно надути свій рейтинг до позахмарної цифри у 27% і опустити його до 7%. Українці ж, здається, зрозуміли, що в руках у Ляшка "не вили до олігархів", а лише виделка до бюджетного пирога. В цій групі в умовах повного дискомфорту перебувають ВО "Свобода", "Громадянська позиція", комуністи, "Сильна Україна" Тігіпка та всі недобиті регіонали, які об'єдналися в "Опозиційний блок".

Слава переможцям! Горе переможеним! Влада Євромайдану остаточно закріплюється в Україні. Ми чекаємо на реформи, європейські стандарти і справедливість! Ми чекаємо на жертовну працю та переможне закінчення війни. Ми чекаємо на повернення українських територій Криму та Донбасу. Але якщо знову буде "дерибан та обман"­– народ вийде на Майдан! Пам'ятайте про це!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ