Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європа і "Свобода"

Виглядає, що успіх "Свободи" набув не просто загальноукраїнського, але й загальноєвропейського масштабу. Сукцес націоналістичної сили в Україні сколихнув «демократичні» уми Європарламенту.

Економічні негаразди і політичні проблеми відійшли на другий план, поступившись темі проходження у парламент України правої партії. Чи так переймається Європа нашими справами, чи може це черговий проплачений сплеск свідомості зазвичай глухого і сліпого «старого світу».

Адже в Україні до влади у вигляді «Свободи» прийшли справжні патріоти, котрі заважають проросійським силам творити у нас «Русскій мір».

Нікому нема справи до бритоголових ксенофобських банд у Росії, до спалених церков і зруйнованих цвинтарів на Лемківщині. Ніхто не згадає, що свого часу Франко попав у опалу за те, що назвав галицьких жидів на соціалістичний манер євреями. Нікому не цікаві випадки з історії старішої і донедавньої – треба побачити привид фашизму у риториці «Свободи».

Хоча насправді успіх правих в Україні – це лише європейська тенденція, коли зацвілі і прогнилі ліберальні гасла змінює часом гостра патріотична мова. Хіба не перші призвели до безладу в головах європейців, який перекинувся на економіку, мораль і етику.

Немає надії тепер і на соціалістично-комуністичну ідею. Адже борці за права трудящих поводяться гірше типового олігарха, експлуатуючи не лише їхню працю, але й, що гірше, їхню віру в ідеали справедливості і солідарності.

І тільки націоналісти прямо говорять про проблеми народів і пропонують чіткі методи їх вирішення. Без гламуру, кольорових фантиків, стразів і кружев. Говорять про культурне розмаїття, про те, яким різним і тим самим унікальним є християнський і мусульманський світи, про те, що треба співпрацювати і обмінюватись, а не взаємно поборювати одне одного і вчиняти експансію. І в цьому майбутнє світу, коли кожен буде розуміти душу свого народу і поважати іншого.

Ми за те, щоби будувати українську Україну для народу України. Збудувати і з гордість представити світові. І маємо в тому побратимів в особі «Батьківщини» і «УДАРу». Ми завжди наголошували, що наш курс – вільна Європа вільних націй! І в цьому наше майбутнє!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ