Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європейці переконались: Львів багатокультурне європейське українське місто

ЄВРО 2012 потрохи зникає із львівських вулиць, і дає привід для певного осмислення тієї карнавальної футбольної феєрії, яка протягом двох тижні наповнювала наше місто європейськими вболівальницькими настроями.

Насамперед я маю зізнатися, що мене переповнює гордість за Львів і за львів’ян, які продемонстрували гостям нашого міста усі найкращі свої риси, щоб по-новому представити наше місто для тих, хто побував у ньому вперше. Для цього було зроблено чимало, адже відчувається вклад кожного львів’янина. Хтось доклався до цього своєю щоденною важкою працею, а хтось просто привітною посмішкою та відмінним настроєм. Але всі разом ми створили таке місто, яке припало до душі кожному вболівальнику, що тут побував. Я переконаний, що ті люди, які мали можливість в нас гостювати, відчули дух нашого як стародавнього так і модерного Львова.

Євро 2012 у Львові закінчилося, але мене переповнює почуття нашої перемоги. Ми подолали ті стереотипи, які гуляли європейською пресою напередодні футбольного чемпіонату і ті, які були сформовані ще від радянського періоду. Львів репрезентував себе як справді відкрите місто із цікавими особливостями національного колориту, що приваблюють туристів.

Усій Європі ми показали, що ми європейці, такі ж як і у Португалії, Греції чи Ірландії. Сподіваюся, що це міжнародне спілкування,яке охопило Львів в ці дні додасть певного взаєморозуміння та стане мікроелементом, що сприятиме пришвидшенню вступу України в ЄС. Мені приємно було спостерігати, що молодь, спілкуючись з туристами частіше переходила на англійську мову, аніж на російську.

Євро-2012 принесло до Львова святковий настрій, і ми відчули як легко і затишно бути згуртованими навколо єдиної цілі. Хочу побажати нам усім, щоб той святковий настрій, який ми пережили, ніколи не покидав наше місто.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ