Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З нами Бог, Який народився! - різдвяне послання

Дорогі брати й сестри! Вітаю Вас з Різдвом Христовим та Новим 2017 роком! Пам’ятаймо, що з нами Бог, Який народився! З нами Бог - вчора, сьогодні, завтра і на віки віків!

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ
ХРИСТОС НАРОДЖУЄТЬСЯ - СЛАВІМО ЙОГО!

Всечесні отці! Дорогі у Христі брати і сестри!
"Сьогодні Діва народжує Того, Хто є вічним, і земля печеру приносить Тому, Хто неприступний. Ангели з пастирями славословлять, волхви вершать дорогу разом із зіркою, бо заради нас народилося Немовля, Предвічний Бог!". 

Знову і вкотре до нас приходить свято, яке дарує нам надію на спасіння. Діва народжує Еммануїла в місті Вифлеємі. Звершилось пророцтво Міхея, що із дому Єфрафового вийде Пастир, Який спасе душі жезлом Своїм (Мих. 5, 2-4). Валаам передбачав, що засяє зірка від Якова і повстане володар від Ізраїля (Чис. 24, 17).
Нині народився для нас Син і справедливо дане Йому ім’я "Чудний", бо це чудо достойне всякого здивування через те, що Бог являється Немовлям. "Бо Він зійшов, - каже пророк, - як пагін і як паросток із сухої землі" (Іс. 53, 2). Що це за пагін і що це за паросток? Це Господь наш Ісус Христос - Син Божий, Єдинородний, Слово втілене, що принесло для нас спасіння.

Щоб взнати і полюбити Бога в Немовляті, Який народився від тоді ще нікому невідомої Діви Марії, необхідно було з’явитися людям, які із покоління в покоління поглиблювали свої духовні знання. Скільки потрібно було вірності і любови, праведності і послуху, терпіння і смирення, щоб можливою стала поява на землі Діви Марії, яка стала нашою заступницею і матір’ю. Отже родовід Христа є символічним ствердженням того, що не тільки Бог за безмірною любов’ю Своєю споконвіку хотів спасіння для людини, яка про Нього стала все більше забувати, але й у всьому людстві наростала туга за цим спасінням, бажання з’єднатися із джерелом життя. 

Нас навчає Церква, що Христос є Бог, Який прийшов на землю дарувати нам всю Свою любов і цією любов’ю спасти нас. Отже, виходячи з такого твердження, у світі також повинна була явитися відповідна любов, яка взнала б і прийняла це пришестя Боже і за всіх нас, за все творіння промовила б до Нього: "так". І ось цей дарунок світу Самому Богові втілила в Собі, висловила всім Своїм єством, Діва Марія.
"Що принесемо Тобі, Христе?" - запитуємо ми в різдвяному піснеспіві. "Бо все, створене Тобою, принесло Тобі дари: Небо - зірку, земля - вертеп, ангели - співи, а ми - Матір Діву". І ось цей наш земний дарунок є Його дарунком для нас - дарунком, в якому земна Мати Христова стає нашою небесною Матір’ю, покровом вічною любови над нами. 

Маючи такий дарунок, будьмо смиренними, маючи таку благодать, будьмо просвітленими, маючи таку любов, станьмо благочестивими. Перемагаймо в собі гріх і тоді зможемо стати нездоланними зовнішніми ворогами. 
 Щиро вітаю вас, дорогі отці, брати і сестри, з цим великим святом любови та Божого милосердя до роду нашого. Взнаймо в ці різдвяні дні небесну правду, яка являється на землі - правду про те, що з нами Бог. Він з нами, з Україною, Він з нашим воїном, героєм, солдатом, Він з тим, в кого у душі жевріє зірка любови до своєї країни, до ближнього. 

 Благодать новонародженого Немовляти Христа, Бога Вседержителя, Його благословення і любов нехай завжди перебувають з усіма вами. Амінь!

ХРИСТОС НАРОДЖУЄТЬСЯ - СЛАВІМО ЙОГО!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ