Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фестиваль документального кіно про права людини розпочинається у Львові

10 грудня о 14:00 в Музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» (вул. Степана Бандери, 1) відбудеться показ і обговорення стрічки молодої литовської режисерки Юрате Самуліоніте «Банзай, Шанхай» та українських відеоісторій, об’єднаних у кіноцикл «Герої нашого часу», що були створені українськими громадськими організаціями. Саме так розпочнеться Тиждень прав людини Фонду «Право і демократія», одного з партнерів VIII Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, повідомили організатори.

Традиційно, уже вп'яте, жителі та гості Львівщини мають нагоду переглянути кращі фільми світової документалістики.Цього року фестиваль стартує 8 грудня і триватиме до 15 грудня.

Мета фестивалю – засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем «звичайної» людини, сприяти розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як найвищої цінності.

Литовський фільм «Банзай, Шанхай» - лауреат призу глядацьких симпатій фестивалю. У фільмі йдеться про парадоксальну ситуацію - «старий район» в центрі литовської столиці, з багатонаціональною громадою, власними традиціями і правилами, звичками і гріхами, з маленькими дерев’яними будиночками, яке поступово зникає під натиском сучасних хмарочосів і ніхто не знає, що чекає на «місцевих персонажів». У кіно-циклі «Герої нашого часу», створеному українськими авторами йдеться про те, як сучасні українські селяни захищають свої права, зокрема майнові, в умовах тотальної ізоляції від інформації про існуючі правові можливості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ