Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Китайцям цікава гідроенергетика Львівщини

Делегація КНР на чолі з президентом «Китпред» Деном Сяосю зацікавилася співпрацею з Львівщиною у вивченні гідроенергетичного потенціалу та будівництві шахти «Тяглівська». Пр це йшлося сьогодні, 8 грудня, під час зустрічі першого заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдана Петрушака з китайською делегацією, повыдомила прес-служба ЛОДА.

Богдан Петрушак зазначив, що для Львівщини дуже перспективною на сьогодні є гідроенергетика. Ден Сяосю своєю чергою повідомив, що гідроенергетиці належить 18 % загальної енергетичної потужності Китаю, зокрема, саме тут розташована найбільша гідроелектростанція у світі «Гечжоуба», потужність якої складає 27 тис.МВт. Він також повідомив, що Китай за останні 10 років активно розвиває міжнародну співпрацю у цьому напрямку з іншими країнами, зокрема з Південно-Африканською Республікою, країнами Європи. 

Начальник Львівського обласного управління водних ресурсів Андрій Завербний повідомив, що гідропотенціал Львівської області є одним із найбільших в Україні, поступаючись лише Івано-Франківській та Закарпатській областям. «На сьогодні у Львівській області працює одна міні-гідроелектростанція потужністю 500 КВт, яка введена в експлуатацію 2008 року. Львівщина має багато можливостей для створення подібних гідроенергетичних об’єктів в гірських районах. На даний час ми працюємо над розробкою регіональної програми для визначення техніко-економічних показників і вже є понад 30 потенційних пропозицій. Максимальна потужність окремих з них досягатиме 2 тис.КВт. Це враховуючи лише те, що потенціал наших гірських річок досліджений лише на 30 %», - зазначив Андрій Завербний. 

Також заступник директора ДП «Укрзахідгеологія» Теслюк Тарас проінформував представників китайської делегації щодо проекту будівництва вугільної шахти і видобутку вугілля на Тяглівському родовищі та повідомив про готовність надання необхідної інформації для подальшої спільної реалізації цього проекту. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ