Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

100 років виповнилося найбільшому об’єкту теплопостачання у Львові

8 листопада найбільшому об’єкту теплопостачання у Львові – ТЕЦ-1 виповнилося 100 років. З нагоди ювілею «Львівтеплоенерго» відзначить кращих працівників грамотами і преміями. Урочисте святкування пройде у грудні, на нього будуть запрошені ветерани підприємства.
Як повідомив сьогодні під час брифінгу технічний директор «Львівтеплоенерго» Роман Мозіль, ТЕЦ-1 виробляє близько 40% теплоенергії. Однак, за його словами, майже все технічне обладнання на ТЕЦ-1 є застарілим і потребує оновлення. «Найближчим часом ми плануємо модернізувати ТЕЦ-1, зробити оновлення обладнання. Вже проведена часткова реконструкція – замінено одну турбіну та реконструйовано котел. На сьогоднішньому етапі основна затримка тільки за коштами, оскільки схему перспектив вже затверджено, наразі ми шукаємо інвестора», - повідомив Роман Мозіль.
За словами головного інженера ТЕЦ-1 Анатолія Дроб’язко, насосне обладнання ТЕЦ-1 сьогодні забезпечує транспортування теплової енергії до бойлерних у Франківському, Сихівському та Личаківському районах.
Слід зазначити, що до 1908 року основним постачальником електроенергії Львова була електростанція на вулиці Вулецькій (сьогодні - Сахарова), на початку ХХ століття вона перестала задовольняти міські потреби, тому було розпочато будівництво нової електростанції. У 50-х роках Львівська електростанція відокремлюється у самостійне підприємство. Сьогодні ТЕЦ-1 є структурним підрозділом «Львівтеплоенерго». Її теплова потужність 800 Гкал, а обсяг відпущеної теплоенергії у 2007 році становив 60% від усієї відпущеної енергії «Львівтеплоенерго».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ