Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Районні відділи освіти у Львові з 1 січня не правочинні?

Районні відділи освіти Львова таки терба розпустити. До такого висновку, за словами депутата Львівської міської ради від партії «УДАР Віталія Кличка» Анатолія Крачковського, можна дійти, якщо проаналізувати всіх документи, які стосуються реорганізації системи освіти Львова. Про це повідомила прес-служба депутата.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Поміркуємо разом, ухвалою №762 «Про зміну підпорядкування територіальних виконавчих підрозділів» від 29 вересня 2011 року сесія Львівської міської ради вирішила ліквідувати всі районні відділи освіти. Згодом, після чисельних протестів освітян, громадських слухань тощо,рада, зважаючи на відповідне рішення міськвиконкому від 23.12.2011 № 1077 «Про затвердження Положення про управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та його структури», приймає іншу ухвалу«Про затвердження Положення про управління освіти Львівської міської ради, структури управління освіти та внесення змін до ухвал міської ради…», якою по суті відновлює районні відділи освіти та окремо від рішення міськвиконкому підпорядковує управління освіти ЛМР заступнику міського голови з гуманітарних питань.

«Ця ухвала ЛМР, яка б мала вступити в законну силу з Нового року не подобається міському голові і він накладає на неї своє вето – тобто рішення не чинне. Не будемо вглиблюватись в усі тонкощі юридичного крючкотворства, а просто, як то кажуть на хлопський розум поміркуємо, – що ми маємо в сухому остатку, підкреслює депутат Крачковський – ухвала міської ради про скасування попередньої ухвали про ліквідацію районних відділів освіти не чинна, рішення міськвиконкому не може бути вищим за Ухвалу сесії- отож чинним залишається попередня Ухвала міської ради № 762, від 29 вересня, згідно якої всі юридичні особи – відділи освіти районів, централізовані бухгалтерії установ освіти райвно– повинні ПРИПИНИТИ свою діяльність вже чотири дні тому, тобто з першого січня 2012 року! Відповідальним за дане рішення призначено міського голову Андрія Садового, вереснева ухвала «про припинення діяльності» райвно чинна, бо рішення виконкому від 23 грудня не може її замінити, а ухвала сесії від 29 грудня заветована Садовим, тобто не вступила в законну силу.

Скажіть, будь ласка, - ставить резонне запитання депутат-«ударівець», - чому в такому випадку з першого січня не виконана «законна» Ухвала сесії міської ради про припинення діяльності райвідділів освіти – не ліквідовані печатки, штампи, не закриті рахунки, чому Садовий не виконує Ухвали сесії, адже контроль «за цим виконанням» покладено саме на міського голову і чому (це головне!), через дурне протистояння між Садовим та «Свободою», юридичну абракадабру та крючкотворство місцевих посадовців, мусять терпіти звичайні працівники цих відділів освіти, яких з одного боку «де-юре» розпустили, а з іншого, «де-факто» – нє? Хто їм з першого січня має платити зарплатню та відповідати за освітянський хаос?».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ