Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Ціна електронного квитка для Львова – 45 млн грн

Сьогодні, 26 січня, під час свого виступу під час сесії Львівської міської ради начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Сергій Кіраль зауважив, що в перспективі єдиним електронним квитком можна буде розраховуватися у всіх в музеях та кінотеатрах. Окрім того, якщо зробити його з цікавим дизайном, він швидко стане модним.

Натомість депутати не поспішають підтримати ініціативу чиновників і мають багато зауважень. Зокрема вони вважають, що введення квитка буде неефективним у Львові, тому що впроваджувати його будуть люди, що працювали над транспортною схемою. Голова комісії транспорту та звязку Львівської міської ради Іван Гринда вважає, що через велику вартість проекту неодмінно буде підвищено вартість приїзду в громадському транспорті.

Сергій Кіраль визнав, що перші кроки будуть складними. Проект коштує 45 млн грн, зних 35 млн - на закупівлю обладнання.Зз боку міста впровадження квитка обійдеться у 3 млн 900 тис. грн, решта грошей – інвестиції з боку партнера, або запозичення в банку.

Як зазначив Кіраль, пакет обладнання для обслуговування квитків коштує 2,5 тис. євро.

Депутата продовжили розглядати питання про створення ТзОВ «Леокард» для впровадження та забезпечення функціонування системи справляння плати за проїзд з використанням єдиного електронного квитка. Проектом ухвали передбачено, що учасниками ТзОВ будуть ЛКП № 1 та ТзОВ «РИГАС-касте».

Не дійшовши згоди, розгляд питання відклали. Депутат Юрій Кужелюк запропонував створити комісію для узгодження всіх проблемних питань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ