Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській ОДА ліва рука не знає, що робить права, а коли дізнається, то виникає конфлікт, - експерт

Процес виконання закону про доступ до публічної інформації є досить тривалим, однак є певні труднощі в роботі самої Львівської ОДА. Про це сьогодні, 20 лютого, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомила програмний директор інформаційно-правового центру “Наше право” Оксана Ващук.

«Механізмів для виконання закону про доступ до публічної інформації є достатньо, але вони дещо неправильно реалізуються. Чому так важливо опубліковувати кожне рішення? Важливо тому, що сайти, навіть офіційні, в Україні не є надійним джерелом інформації, адже сьогодні там може бути один документ, а завтра цей документ буде вже зовсім іншим. Тому важливо мати офіційний друкований документ, адже саме такий варіант можна, наприклад, використовувати в суді як доказ», - зазначила Оксана Ващук.

За її словами, порядок оприлюднення публічної інформації Львівської ОДА повністю відповідає чинному закону. Однак, щоб знайти цей документ на офіційному сайті Львівської ОДА, треба добре пошукати. Це, на думку експерта, є яскравим прикладом поганої реалізації доступу до інформації.

«Однак, у Львівській ОДА є досить серйозна проблема – ліва рука не завжди знає, що робить права, а коли дізнається, то виникає конфлікт. Тоді треба йти до голови ОДА, щоб він з цим розібрався», - додала Оксана Ващук.

Окрім того, вона зазначила, що за невиконання закону про доступ до публічної інформації чиновникам нічого не загрожує, бо немає прописаного пункту в самому законі. Інша справа, якщо за запитом чиновник не надав інформацію, то йому загрожує штраф від 150 до 450 неоподаткованих мінімумів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ