Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У роботі Львівської міськради знайшли порушення щодо доступу до публічної інформації

Експерти знайшли порушення у роботі Львівської міськради щодо закону «Про доступ до публічної інформації». Зокрема, це стосується не оприлюднення деяких розпоряджень та ненадання інформації за запитами. Про це йшлось під час засідання у Львівському прес-клубі на тему «Як Львівська міська рада та її виконком ознайомлюють громаду зі своїми розпорядчими документами. Які документи і чому не оприлюднюють?».

«За 2012 рік на сайті немає розпоряджень №45, №47, №55, №59, це при тому, що всі розпорядження мають бути оприлюднені з моменту їх прийняття», - сказала керівник проекту Центру громадської активності Іванна Фединчук.

Також у експерта виникли питання до офіційності сайтів ЛМР.

«У Львівської міської влади є 2 сайти:http://www.city-adm.lviv.ua та http://lvivrada.gov.ua/, один з яких є офіційний - http://lvivrada.gov.ua,через свій домен. Інший, на жаль, розпорядження щодо офіційності не має, це притому, що більшість документів та нормативно-правових актів публікується саме на цьому ресурсі. Тобто потрібно прийняти відповідне розпорядження, що цей сайт також є офіційним»,- сказала експерт.

Водночас вона наголосила, що сайти дуже зручні для пошуку потрібної інформації.

Голова правління РГФ «Право і демократія» Андрій Бурий заявив, що часто натрапляв на ситуацію, коли йому не відповідали на запити, або ж отримував відповіді заради галочки.

«Останній раз ми подавали запит на інформацію щодо тендерних закупівель, а натомість одержали відповідь: «шукайте інформацію за вказаним посиланням на сайті». Тобто конкретної інформації ми не отримали», - сказав він.

Депутат Львівської міської ради, фракція ВО «Свобода» Любомир Мельничук визнав роботу міської ради щодо виконання норм закону «Про доступ до публічної інформації» незадовільною.

На підтвердження своїх слів, він навів приклад.

«Нещодавно, виконавчий комітетвирішив внести зміни до бюджету, прийнявши незаконне рішення. Ми хотіли оскаржити це рішення, але тиждень від нас цей документприховували. Ми отримали це рішення тільки тоді, коли його вже скасували», - наголосив депутат.

«Станом на сьогодні 40 депутатських запитів залишились без відповіді», - додав він

Своєю чергою, начальник адміністративно-господарського управління Львівської міської ради Валентина Бартошик, зазначила, що всі зауваження будуть враховані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ