Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У «Львівській політехніці» впроваджують у навчальний процес суто українське рахівництво

Сьогодні, 26 березня, у «Львівській політехніці» для студентів очної форми навчання третього курсу (за спеціальністю «Облік і аудит») за сприяння доцента кафедри «Обліку та аналізу» Романа Хом’яка була прочитана коротка лекція про українське рахівництво. Лекцію прочитали фахівці ПП АФ «Соловій - Аудит». Мета – з’ясувати, як сприймуть майбутні спеціалісти науку бухгалтерію, коли її основи викласти в українському варіанті, без чужомовних термінів.

Це чи не вперше в Україні була вчинена спроба впровадити у навчальний процес суто українське рахівництво. Студенти наприкінці лекції аплодували. При цьому Роман Хом’як зазначив: «Файно, вони все зрозуміли. Коли дитині викладати матеріал рідною мовою (материнською), вона все зрозуміє одразу, без пояснень чужинською. Адже наша українська мова настільки багата, що нею можна відобразити все, що діється навколо нас».

Отож, студентське вухо вловило таке: - що замість слова бухгалтерія («тримати книгу» – тупий вираз), є мудре слово- рахівництво (справді рахувати, а не тупо тримати);- що замість незрозумілих для українця термінів «Дебет» і «Кредит» є мудрі українські слова «Взяв» і «Дав», які є основою будь якого обороту на підприємстві; - що замість незрозумілих для українця термінів «Баланс», «Статутний капітал», «Дебіторська і кредиторська заборгованості» є мудрі українські слова, як-от: Рахунок Рівноваги, Рахунок Господаря, Рахунок Обіцянок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ