Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройшла хода захисників тварин

1/3
Сьогодні, 31 березня, зоозахисники та небайдужі львів’яни вийшли на захист тварин. Акція проходить у рамках міжнародної акції «Fairplay (чесна гра)». Попри несприятливі погодні умови до акції долучились близько 300 небайдужих людей, деякі з них привели на захід своїх домашніх улюбленців, повідомили організатори.

«Вже довгий час по всій Україні масово помирають в страшних муках безпритульні тварини, переважно в результаті отруєнь сильнодіючими препаратами. Гинуть не тільки вуличні собаки, але і домашні улюбленці. Всі вони - жертви безвідповідальності нашої влади і жорстокості людей, які залишаються непокараними. Отрута розноситься по усій місцевості: в тому числі попадає і на дитячі майданчики, що створює високий ризик отруєння дітей.

Весь світ здригається від думки про долю українських безпритульних тварин. Жорстокі розправи над беззахисними тваринами, зокрема собаками, такі як отруєння, спалення живцем, розстріл стали жахливою нормою в країні, яка прагне називатися європейською.

Ми скажемо: «НІ, ТЕРОРУ ПРОТИ ТВАРИН!» З нами Німеччина, Італія, Австрія, Угорщина, Голландія, Хорватія, Греція, Франція, Іспанія, Швейцарія, Росія, Австралія, Польща!» , – заявили організатори мітингу.

Вимоги:

1.НЕГАЙНО ратифікувати Європейську конвенцію захисту домашніх тварин.

2.НЕГАЙНО подати до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону України«Про захист тварин від жорстокого поводження», який би реально унеможливлював убивства безпритульних тварин.

3. НЕГАЙНО відсторонити комунальні служби, які заплямували себе багатотисячними вбивствами безпритульних тварин від виконання обов’язків та передати ці обов’язки підприємствам громадських організацій зоозахисного спрямування (при фінансовій підтримці держави та органів місцевого самоврядування).

4.Зобов’язати правоохоронні органи розслідувати випадки отруєнь та відстрілів безпритульних тварин (по фактах).

5.Зобов’язати правоохоронні органи розслідувати діяльність так званих «догхантерів», що координують свої дії на сайті vreditelyam.net та інших сайтах і заблокувати доступ до цих злочинних ресурсів на території України.

6.Введення програм по контролю за розмноженням домашніх тварин.

7.Негайне переобладнання ЛКП ЛЕВ, а саме створення НАЛЕЖНИХ УМОВ для утримання тварин, в тому числі у післяопераційний період.

8.Розподіл собак за класами та облаштування майданчиків для вигулу собак згідно Європейських стандартів.

Акція у Львові почалась о 12.00 біля пам. Івана Франка, де прозвучали гасла на захист тварин. Звідти колона рушила до пл. Ринок, де госопдарі постраждалих тварин мали змогу висловитись, по колонам міськради були розвішаті фото вбитих тварин та запалені свічки. На закінчення учасики акції випустили в небо білі кульки, що символізували душі вбитих тварин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ