Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Старують Дні Луганська у Львові

У рамках промоційних акцій Львова у інших містах України, заплановано також провести презентацію інших міст у Львові. Відтак, вже 18-19 квітня львів’ян знайомитимуть зі своїми традиціями луганчани, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У рамках Днів Луганська у Львові заплановано чимало цікавих заходів. Уже з самого ранку у львівських університетах відбудуться відкриті лекції на тему: «Видатні особистості Луганщини», презентації і передача фільму про Луганськ. Також на факультеті культури та мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франкапроведе майстер-клас народний артист України, художній керівник Луганського обласного українського музично-драматичного театру Михайло Голубович.

Офіційне відкриття Днів Луганська у Львові відбудеться 18 квітня о 12.00 год на площі Ринок при вході у Ратушу. Під час відкриття заходу луганчани подарують львів’янам символ Луганщини – дерев’яну скульптуру бабака. Львів’яни та гості міста зможуть продегустувати та придбати продукцію луганських підприємств,адже протягом двох днів на площі Ринок діятиме міні-ярмарок. Також на площі Ринок буде виставка дерев’яних скульптур народного майстра Олександра Романенка, яка присвячена «ЄВРО-2012» та майстер-клас від народного умільця.

«Родзинкою днів Луганська у Львові буде концерт Луганського муніципального оркестру духової і естрадної музики у Львівській філармонії. На концерт зможе потрапити кожен охочий, адже це безкоштовний концерт.Цікавою буде зустріч із представниками музеїв Львова уісторичному музеї, на якій відбудеться передача книги та презентація фільму про Луганськ», - зауважила керівник відділу промоції міста Галина Малець.

У програмі Днів Луганська заплановані ще зустрічі з підприємцями, а також круглий стіл на тему: «Львів і Луганськ – західні та східні ворота України». Під час круглого столу Львів та Луганськ підпише меморандум про співпрацю для встановлення і розширення взаємовигідних ділових і культурних зв`язків між містами.

«Наші міста мало знають про історію, традиції, культуру, ментальність один одного. Тому нам важливо показувати себе, розповідати іншим про свої досягнення, одночасно, вивчаючи досвід інших. Такі дні міст – не лише промоційний захід, через який мешканці мають можливість пізнати більше, зацікавитись поїхати у Луганськ чи Львів - це також єднання українських міст», - зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Як інформували раніше, у Львові в травні заплановано провести Дні Одеси. Це вперше, коли Львів презентує себе іншим містам України, а також інші міста приїжджають до Львова, аби себе тут запрезентувати.

Довідка

Програма святкування Днів Луганська у м. Львів

Дата та час

Захід

Місце проведення

18 квітня

9.00

Відкрита лекція на тему:

«Видатні особистості Луганщини». У рамках лекцій – презентація і передача фільму «Лица Луганщины». Лектор: директор міського музею історії і культури м. Луганська Ольга Приколота

ЛНУ «Львівська політехніка», вул. С. Бандери,12, актова зала

9.00

Відкрита лекція на тему:

«Видатні особистості Луганщини», та майстер клас від народного артиста України М. Голубовича

ЛНУ ім. Франка, вул. Валова, 18 факультет культури та мистецтв

10.00

Відкрита лекція на тему:«Видатні особистості Луганщини», у рамках лекції – презентація і передача фільму «Лица Луганщины». Лектор: директор міського музею історії і культури м. Луганська Ольга Приколота

ЛНУ ім. І Франка, вул. Університетська, 1, факультет журналістики, ауд. 350

10.00-11.00

Зустріч представників луганських підприємств-партнерів заходу з підприємцями Львова

Львівська міська рада, мала сесійна зала

12.00

Урочисте відкриття Днів Луганська у Львові

Площа Ринок, при вході у Ратушу

12.00- 18.00

Продаж луганської продукції, дегустації

від партнерів заходу - луганських підприємств

Площа Ринок, зх. сторона

12.00

Виставка дерев’яних скульптур народного майстра Олександра Романенко, присвячена «ЄВРО-2012»

Площа Ринок, зх. сторона

12.20

Брифінг за участю керівництва Львівської і Луганської міських рад

Площа Ринок, при вході у Ратушу

12.30

Концерт за участю Луганського муніципального оркестру духової і естрадної музики (Г. Снаговський)

Площа Ринок, при вході у Ратушу

13.00

Майстер-клас від народного майстра Олександра Романенка

Площа Ринок, зх. сторона

14.00-15.00

Підписання меморандуму про співпрацю Львова та Луганська. Проведення «круглого столу» на тему: «Львів і Луганськ – Західні і Східні ворота України» за участю керівництва Львівської міської ради,заступника Луганського міського голови Ткаченка О.М., представників міської ради

Львівська міська рада, біла зала

16.00

Зустріч із працівниками музеїв. «Пам’ятники історії і архітектури Луганська». Передача книг та відео-фільму про Луганськ.

Львівський історичний музей,

пл. Ринок, 6

19.00

Концерт за участю Луганського муніципального оркестру духової і естрадної музики (Г. Снаговський)

Львівська обласна філармонія,

вул. Чайковського, 7

19 квітня

10.00-18.00

Продаж луганської продукції, дегустації

від партнерів заходу - луганських підприємств

Площа Ринок, зх. сторона

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ