Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському ботанічному саду зацвіли магнолії

22 квітня у Ботанічному саду ЛНУ ім. Івана Франка влаштували день відкритих дверей. Кожний зміг безкоштовно завітати на територію саду та помилуватися першими весняними квітами.

У Ботанічному саду уже розцвіли гіацинти садові, нарциси, тюльпани. Особливу увагу відвідувачі приділяли магнолії. Рослина «одягнулась» у білі квіточки. А от рододендрони через сильні морози не зацвіли. Як зазначили працівники саду, у цьому немає нічого страшного. Відтак зараз рослина перебуває у стані спокою і зацвіте у повній красі уже наступного року.

Загалом колекція Ботанічного саду налічує близько 4 тисяч назв рослин: трав’яних, деревних, і оранжерейних. Щоправда, гостей саду до оранжерейного комплексу не запрошували, мовляв, там проводяться ремонті роботи.

«Ми проводимо день відкритих дверей ще з 2005 року. Це вже стало хорошою традицією. У звичайні дні до Ботанічного саду не можна потрапити. Відтак, аби львів'яни та гості міста могли помилуватися ранньовесняними квітами, які цвітуть лише кілька тижнів на рік, ми влаштовуємо такий захід», – розповів Андрій Прокопів, директор Ботанічного саду ЛНУ ім. Івана Франка.

Розважали відвідувачів творчі колективи дітей, які співали гаївки, розповідали великодні вірші. Долучилися до заходу і солісти відділу «Світлиця». Троє дівчат, одягнені у вишитий стрій, виконували народні пісні.

Опісля концерту, працівники саду для відвідувачів влаштовували безкоштовні екскурсії.

Джерело – 20 хвилин

Фото - Михайло Дашкович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ