Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Львові міліціонери силою виволокли 50-річну жінку з храму

Черговий міліційний скандал: патрульні за ноги виволокли 50-річну жінку з церквиЛьвівські правоохоронці силою доставили селянку у відділення, щоб скласти протокол за стихійну торгівлю, повідомила «Комсомольська правда в УКраїні».

В той день патрульні розігнали на вулиці десяток селян, які приїхали до Львова продати свій товар, а за деякими навіть влаштували погоню.

Любов Дмитрашко з села Верхня Білка на Львівщині зізнається, що той день запам'ятає на все життя. Жінка приїхала до Львова продати м'ясо. Каже, що не раз їздила і з молоком, і з овочами зі свого городу, але ніколи проблем не було.

«Ми зарізали теля, і частину м'яса вирішили продати. Я стала на своєму звичайному місці, де не раз торгувала - на вулиці Личаківській. Поруч розташувалися ще з десяток жінок з молоком, картоплею, зеленню. Раптом до нас підійшли двоє міліціонерів, один з них був без форми. Кажуть мені: "Забирай свої сумки і пішли з нами". На питання: "Чому тільки я?" - Відповіли: "Тому що ти наймолодша, що ж нам, бабок 70-річних до райвідділку тягти". Сумки я забрала, але з ними йти відмовилася. Пішла вгору по Личаківській на автобус. Вони - за мною», – розповіла жінка.

Всю дорогу міліціонери йшли слідом і щось бурчали. Від хвилювання жінці стало погано - потемніло в очах і почала крутитися голова.

«Тоді ще дуже жарко було, а я в зимовій куртці. Думаю, до аптеки не дотягну, і вирішила зайти до церкви Покрови Пресвятої Богородиці, що вгорі на Личаківській. Води попити, може, таблетки у них які від серця знайдуться «...

Але таблеток в храмі не виявилося. Служитель церкви лише приніс жінці склянку води.

Міліціонери теж зайшли до церкви. Вони схопили пані Любу за руки і ноги і почали тягнути по підлозі до виходу. Все це добре видно на відео, знятому камерою відеоспостереження в храмі.

Як опинилася в коридорі, пані Люба не пам'ятає - в якийсь момент вона втратила свідомість. Прокинулася вже у міліцейському "бобику". Її відвезли у Личаківський райвідділ міліції і склали протокол за порушення правил торгівлі.

На наступний день Любов Дмитрашко написала заяву в Личаківську районну прокуратуру. Звідти надійшла відповідь: складу злочину в діях міліціонерів немає, тому в порушенні кримінальної справи відмовити. А громадянка Дмитрашко "чинила опір співробітникам правоохоронних органів".

Але здаватися жінка не збирається. Каже, що буде знову скаржитися в прокуратуру. Цього разу - в обласну. Тільки сумнівається, чи вистачить у неї сил і здоров'я змагатися по судам з міліціонерами.

Чому священики не захистили бідну жінку, коли над нею знущалися міліціонери, в храмі пояснити не можуть. Хоча погоджуються, що дійсно, треба було або напоумити охоронців порядку словом, або викликати "швидку". Але чому не діяли - невідомо.

Дзвінок в міліцію:

Світлана Добровольська, керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області:

Ніяких зловживань з боку міліції тут немає. Жінка порушила закон - торгувала в забороненому місці. Можливо, міліціонери і обійшлися з нею дещо не етично, але у них не було іншого виходу. Вона зайшла до церкви, і виходити відмовлялася. Що вони могли вдіяти? Сидіти і чекати разом з нею?

КП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ